skip to Main Content
Menu

19. – 22. marts 2020

Klosterophold – ”Den Nye Begyndelse – forårsjævndøgn”

Ifølge gammel tradition handler forårsjævndøgn om Livets Nye Begyndelse.

Ved forårsjævndøgn har lyset og mørket lige stor magt – og, det kan være en stærk oplevelse at opholde sig ved en helligkilde ved solopgang på forårsjævndøgn morgen. Det kommer du til at opleve: At være ved Maribo Sø, at se den opadstigende sol skinne på kildevandet. Det siges, at udtrykke det skabelsens, opstandelsens og nyskabelsens virkelighed. Hvad betyder det for dig? Det er den 20. marts 2020.

Hjertelig velkommen til berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted, stedet med den særlige energi. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige det indre liv. På dette smukke sted vil vi markere Forårsjævndøgn og lysets komme i en samtid, hvor det handler om overgivelse, at give slip og flyde med, i tillid til at livsprocessen fører én det rigtige sted hen.

Forårsjævndøgn

Så længe mennesket har været bevidste, har vi levet i og efter Livshjulet. Livshjulet, der følger årstidernes skiften med solens ændrede gang over himmelen, har været fast fikspunkt for mennesket. Ved Forårsjævndøgn – efter vinterens mørke – påbegyndes livscyklussen på ny. Det er tid til Livsfornyelse – Den Nye Begyndelse. Lad os inspirere af Forårsjævndøgn som en energikilde til personlig fornyelse og indre vækst.

”Vende blikket indad”, tag afsked med det, der tager uhensigtsmæssigt megen energi i dit liv. Det skaber ’plads’ og giver øget ro. Der opbygges overskud og fred. Nu er det tid ”at vende blikket udad” – at genopdage livsenergien og til nyorientering i dit liv!

“At vende blikket indad”

Opholdet på Maribo Kloster byder på indsigt om Livshjulet og Den Nye Begyndelse ved Forårsjævndøgn. Du får inspiration til at ”vende blikket indad” efter vinterens mørke, identificere tankemønstre og vaner, der beslaglægger uhensigtsmæssigt meget energi. Adfærd og holdninger til livet, du gerne vil justere og måske tage afsked med. Forårsjævndøgn bringer En Ny Begyndelse – Livet genopstår! Forårsjævndøgn er derfor en kærkommen anledning til at bekræfte dit liv for dig selv. Du får inspirationen til at finde ’din nye indre vej’ i 2020 – og, inspiration til at…

”Vend blikket udad”

Forårsjævndøgnet er overgangen fra naturens stilstand til naturens ivrige sprudlen og livsglæde. Lyset får magt over mørket og dagene bliver længere og lysere. Det er tid at så de nye frø i form af tanker, intentioner og gode handlinger til nyorientering i dit liv. Hvad vil du gerne have blomstrer for dig i 2020? Hvilken blomsterhave vil du gerne dyrke – og nyde i året foran? Hvad får dig til at blomstre – på vejen med fred og glæde? Forårsjævndøgnet stimulerer til din fornyede vækst og udvikling. – Klosteropholdet afholdes netop ved Forårsjævndøgn den 20. marts.

Naturen

Ved forårsjævndøgn strømmer den feminine kærlige skabende kraft særlig aktivt ind i Jorden. Lad os nyde og værdsætte naturens livsfornyende kraft, som vi oplever ved lysets tilbagekomst:  De spirende grene, forårsbebudere, fuglenes sang, bækkens riselen, Moder Jord der opretholder os og nærer os.

Klosteropholdet er også korte vandringer ved Maribo Sø. Vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Vi besøger Maribo Domkirke og det nye Pilgrimshus. Gå-ture på 2,5 kilometer. Der vil også være en meget smuk vandring på 8 kilometer (frem og tilbage) til kirken Engestofte.

Hos Birgittinerne

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Maden består af gode nærende måltider, kokkereret med stort nærvær og indtages i et stilrent og lyst rum. Opholdet byder på fuld forplejning samt eftermiddagskaffe/te. Vi følger flere at Birgitte Søstrenes tidebønner, og har således mulighed for at nyde den smukke klosterkirke.

Vi er i en ramme, der understøtter ’den indre rejse’ vi er på. – Som en naturlig del, vil der også være levende fortælling om Den Hellige Birgitta af Vadstena (1303 – 11373) og hvis muligt møder vi også Birgittiner Aloisia, der yderligere beriger os til Den Nye Begyndelse i 2020.

Stilheden og inspirationen …

Måltiderne indtages i stilhed, mens du nyder smuk musik (Dog ikke første og sidste måltid, her må vi tale). Endvidere vil der være én dag med stilhed – din mulighed for at nyde stilhedens eliksir. De fleste vandringer er ’stillevandringer’. Ligeledes vil der være meditationer og inspiration om Livshjulet.

…“at lade sig opløfte”

Ann Bjerre leder opholdet på klosteret. Hun er en kyndig og vidende retræte leder med stort kendskab til Maribo Kloster – og er kendt for at være en entusiastisk fortæller. Du vil få mulighed for samtale med Ann Bjerre. Klosteropholdets tema er “Den Nye Begyndelse” – en kilde til inspiration for at skabe klarhed for ’Din indre rejse” i 2020. Glæd dig også til 4 dage, der vil opløfte og berige dig!

Praktisk

Prisen er inklusiv

  • 3 nætter
  • Eneværelse med toilet/bad
  • Fuld forplejning (middag torsdag til og med frokost søndag)
  • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Opholdets pris kr. 4.600,-.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse. Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.

Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.

Depositum kr. 1.000,-.

Rejseplan

Opholdet starter torsdag d. 19. marts 2020 til middag kl. 18.00.

Opholdet slutter søndag d. 22. marts 2020 kl. 13.30, efter frokost.

Ankomstdagen den 19. marts 2020, du er velkommen fra kl. 15.00.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top