skip to Main Content
Menu

30. juli – 2. august 2020

Retreat – Livshjulet – “Den Nye Begyndelse”

Torsdag d. 30. juli – søndag d. 2. august 2020

Længes du efter en opløftende og nærende retræte, der giver dig et kærligt løft ind i en NY Tid?

Har du en fornemmelse af at du befinder dig i en ’overgangsfase’ i dit liv?

Tænker du på at ’gammelt’ brydes ned for at nyt kan opstå?

Fornemmer du at tiden er ganske særlig?

Tilskyndes du til at være kærlig ansvarstager og ønsker du at bære dit lys frem?

Drages du mod en mere spirituel tilgang til livet?

Ønsker du indsigt i hvordan himmel og jord forenes?

Indsigt i “Livshjulet”?

 

Hjertelig velkommen til berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted, stedet med den særlige energi. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige det indre liv. På dette smukke sted vil vi markere ‘Høstfesten’, i en samtid, hvor det handler om overgivelse, at give slip og flyde med, i tillid til at livsprocessen fører én det rigtige sted hen.

Høstfesten

Så længe mennesket har været bevidste, har vi levet i og efter Livshjulet. Livshjulet, der følger årstidernes skiften med solens ændrede gang over himmelen, har været fast fikspunkt for mennesket. Lad os inspirere af “Livets hjul” som en energikilde til personlig fornyelse og indre vækst.

”Vende blikket indad”, tag afsked med det, der tager uhensigtsmæssigt megen energi i dit liv. Det skaber ’plads’ og giver øget ro. Der opbygges overskud og fred. Nu er det tid ”at vende blikket udad” – at genopdage livsenergien og til nyorientering i dit liv!

“At vende blikket indad”

Opholdet på Maribo Kloster byder på indsigt om Livshjulet og Den Nye Begyndelse i 2020. Du får inspiration til at ”vende blikket indad” – efter et forår, der har været turbulent – identificere tankemønstre og vaner, der beslaglægger uhensigtsmæssigt meget energi. Adfærd og holdninger til livet, du gerne vil justere og måske tage afsked med.

Det er tid til En Ny Begyndelse – Livet genopstår!  Retreaten er derfor en kærkommen anledning til at bekræfte dit liv for dig selv. Du får inspirationen til at finde ’din nye indre vej’ i 2020 – og, inspiration til at…

”Vend blikket udad”

Fra et forår med ‘stilhed’ og uvished om fremtiden glædes vi nu over ‘Høstfesten’! Det er tid at høste forårets og sommerens ‘læring og indsigt’.

Det er tid at så de nye frø i form af tanker, intentioner og gode handlinger til nyorientering i dit liv. Hvad vil du gerne have blomstrer for dig i dit liv? Hvilken blomsterhave vil du gerne dyrke – og nyde i din ‘indre have’. Hvad får dig til at blomstre – på vejen med fred og glæde? Høstfesten stimulerer til din fornyede vækst og udvikling.

Naturen

Lad os nyde og værdsætte naturens livsfornyende kraft. Lære af naturen, Moder Jord, der opretholder os og nærer os.

Klosteropholdet er også korte vandringer ved Maribo Sø. Vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Vi besøger Maribo Domkirke og det nye Pilgrimshus. Gå-ture på 2,5 kilometer. Der vil også være en meget smuk vandring på 8 kilometer (frem og tilbage) til kirken Engestofte.

Hos Birgittinerne

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Maden består af gode nærende måltider, kokkereret med stort nærvær og indtages i et stilrent og lyst rum. Opholdet byder på fuld forplejning samt eftermiddagskaffe/te. Vi følger flere at Birgitte Søstrenes tidebønner, og har således mulighed for at nyde den smukke klosterkirke.

Vi er i en ramme, der understøtter ’den indre rejse’ vi er på. – Som en naturlig del, vil der også være levende fortælling om Den Hellige Birgitta af Vadstena (1303 – 11373) og hvis muligt møder vi også Birgittiner Aloisia, der yderligere beriger os til Den Nye Begyndelse i 2020.

Stilheden og inspirationen …

Kurset er:

 • Livshjulet – solens gang på himlen
 • Naturens energier
 • En Ny tid – at bære lyset frem
 • Stilhed ved maden – mens du nyder  musik
 • Meditation
 • Stillevandringer
 • En hel dag med stilhed

…“at lade sig opløfte”

Ann Bjerre leder opholdet på klosteret. Hun er en kyndig og vidende retræte leder med stort kendskab til Maribo Kloster – og er kendt for at være en entusiastisk fortæller. Du vil få mulighed for samtale med Ann Bjerre.

Glæd dig også til 4 dage, der vil opløfte og berige dig!

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • 3 nætter
 • Eneværelse med toilet/bad
 • Fuld forplejning (middag torsdag til og med frokost søndag)
 • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Opholdets pris kr. 4.600,-.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse. Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.

Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.

Depositum kr. 1.000,-.

Rejseplan

Opholdet starter torsdag d. 30. juli 2020 til middag kl. 18.00.

Opholdet slutter søndag d. 2. august 2020 kl. 13.30, efter frokost.

Ankomstdagen den 30. juli 2020, du er velkommen fra kl. 15.00.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top