skip to Main Content
Menu

7. – 10. marts 2019

Danmark Klosterophold – ”Fasten som energikilde” 7. – 10. marts 2019

Du har nu mulighed for at deltage i en ganske særlig retræte i Maribo, på Sankt Birgitta Søstrenes kloster. Et unikt klosterophold med fokus på den tid, der er i forbindelse med “Fasten”.

Danmark: Klosterophold – “Fasten som energikilde”

Hjertelig velkommen til berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted, stedet med den særlige energi. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige det indre liv.

Gennem tusinder af år har mennesket praktiseret ‘fasten’ – og, følger således inspirationen fra Jesu 40 dage i ørkenen. Lad os bruge ”Fastetiden” som en energikilde til personlig fornyelse og indre vækst. Fasten betyder, at afholde sig fra noget i en periode. Du får inspiration til at finde ‘det’, der tager uhensigtsmæssigt megen energi i dit liv. Det skaber ’plads’ og giver ro til fokus. Der opbygges et overskud og fred til at genopdage og til nyorientering i livet!

“Tid til fordybelse”

Opholdet på Maribo Kloster byder på inspiration om fasten, og hvordan du kan identificerer, det der tager uhensigtsmæssigt megen energi. Ligeledes får du inspiration til at finde vejen ind til ‘din indre stjerne’.

Naturligvis vil der også være levende fortælling om Den Hellige Birgitta af Vadstena (1303 – 11373) og Frans af Assisi (1182-1226). Begge personligheder der kan inspirere os med temaet “Fasten”. Du følger flere spændende personligheder, der yderligere vil bibringe dig næring. Glæd dig til blandt andre at møde Birgittiner Aloisia.

Glæd dig også til at høre hvordan ‘Fasten’ bragt ind i en ny tid, kan berige dig og inspirere dig til hvordan du gerne vil ’Faste’. ‘Fasten’ kan blive den gave hvormed du erfarer hvilken en nyorientering i livet, du gerne vil skabe plads til.

Klosteropholdet starter netop som ‘Faste perioden’ påbegyndes!

Glæd dig også til 4 dage, der vil opløfte og berige dig!

Naturen

Klosteropholdet er også korte vandringer ved Maribo Sø. Vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Vi besøger Maribo Domkirke og det nye Pilgrimshus. Gå-ture på 2,5 kilometer.

Der vil også være en smuk vandring på 8 kilometer (frem og tilbage) til kirken Engestofte.

Hos Birgitte søstrene

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Maden består af gode nærende måltider, kokkereret med stort nærvær og indtages i et stilrent og lyst rum. Opholdet byder på fuld forplejning samt eftermiddagskaffe/te. Vi følger flere at Birgitte Søstrenes tidebønner, og har således mulighed for at nyde den smukke klosterkirke, ligesom vi en af dagene har den store glæde at møde den danske Søster Aloisia, som fortæller om klosteret og livet som søster. Du vil også få inspiration fra andre spændende personligheder.

Stilhedens livgivende eliksir

Måltiderne indtages i stilhed, mens du nyder smuk musik (Dog ikke første og sidste måltid, her må vi tale). Endvidere vil der være én dag med stilhed – din mulighed for at nyde klosterets fredfyldte og livgivende rammer mest muligt!

…“hvor du får noget med hjem”

Ann Bjerre leder opholdet på klosteret. Hun er en kyndig og vidende retræte leder med stort kendskab til kendskab til Maribo Kloster – og er kendt for at være en entusiastisk fortæller.

Klosteropholdets tema er “Fasten” som en  ”vejen” til at skabe klarhed på livets personlige vandring – og, med mulighed for at ‘den indre stjerne’ lyser endnu mere i 2019.

Praktisk

Prisen er inklusiv

  • 3 nætter
  • Eneværelse med toilet/bad
  • Fuld forplejning (middag torsdag til og med frokost søndag)
  • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Opholdets pris kr. 3.750,-.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse. Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.

Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.

Depositum kr. 1.000,-.

Rejseplan

Opholdet starter torsdag d. 7. marts 2018 til middag kl. 18.00.
Opholdet slutter søndag d. 10. marts 2018 kl. 13.30, efter frokost.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top