skip to Main Content
Menu

24.-27. september 2020

Danmark Retræte – ”Fuldbyrdelsen – Efterårsjævndøgn”

Ifølge gammel tradition handler efterårsjævndøgn om Fuldbyrdelsen. Ved Efterårsjævndøgn trækker lyset sig tilbage og mørket tager og til. Tidligere fejrede menneskene Michaels Festen – Fuldbyrdelsen – og, vidste at den indre lysimpuls bliver mere synlig og mærkbare ved Efterårsjævndøgn. Ærkeengen Michael betyder ”Den der er lig Gud”.

Vil du være med til at lære om Livshjulet, Efterårsjævndøgn og Fuldbyrdelsen? Med Sankt Michael transformeres gammelt – det feminine vækkes og du lader det indre lys træde frem med “Ny Maskulinitet”? Hvad betyder det for dig?

Det kommer du til at opleve: At være ved Maribo Sø, at se den nedadstigende ydre sol skinne på kildevandet. Det siges, at være tid Fuldbyrdelse, at træde frem med “Ny Maskulinitet” – styrke og mod!

Efterårsjævndøgn

Så længe mennesket har været bevidste, har vi levet i og efter Livshjulet. Livshjulet, der følger årstidernes skiften med solens ændrede gang over himmelen, har været fast fikspunkt for mennesket. Ved Efterårsjævndøgn d. 22. september – efter sommerens lys – forsvinder solen mere og mere. Det er tid til Fuldbyrdelse – Sankt Michaels Festen. Lad os inspirere af Efterårsjævndøgn som en energikilde til personlig renselse og indre vækst.

”Vende blikket indad”, tag afsked med det, der tager uhensigtsmæssigt megen energi i dit liv. Lade sig rense af Sankt Michaels klare svær skaber ’plads’ og giver øget ro. Der opbygges overskud og fred til Fuldbyrdelsen: At lade ”dit indre lys” træde frem!

“At vende blikket indad”

Opholdet på Maribo Kloster byder på indsigt om Livshjulet og Fuldbyrdelsen ved Efterårsjævn samt Sankt Michaels Festen. Du får inspiration til at ”vende blikket indad” efter sommerens lys.  Fuldbyrdelsen markerer Efteråret. Sankt Michael Festen bringer renselse og klarhed med sig. Det ydre liv trækker sig tilbage. Den indre lysimpuls tager til! Efterårsjævndøgn er derfor en kærkommen anledning til at bekræfte og fuldbyrde dit liv for dig selv – at lade dit lys skinne!

”Fuldbyrdelsen – Sankt Michael”

Efterårsjævndøgnet er overgangen fra naturens ivrige sprudlen og livsglæde til naturens tiltagende stilstand. Mørket får magt over lyset og dagene bliver kortere og kortere. Det er tid at rense, skab klarhed og Fuldbyrde. Hvilken blomsterhave dyrkede du i året? Hvad må renses ud, hvad må få næring og blomstre i tiden foran?  Med Sankt Michels Festen gør du dig klar til vinterens mørke – skaber rum for den tiltagende indre lysimpuls. En lysimpuls, som kulminerer ved Vinterjævndøgn og Julen. Sankt Michaels Fest var tidligere 22. september i dag markeres Festen d. 29. september.

”Fuldbyrdelsen” er:

 • En nærende og opløftende ramme på Maribo Kloster
 • Læring om Livshjulet
 • Læring om Livshjulet som ‘Den Indre Vej’
 • Læring om Sankt Michael Festen og Fuldbyrdelsen
 • Oplevelsen af en dyb indre forbindelse til dig selv
 • At få redskaber til en åndelig udrustning
 • Historie om Sankt Michael og den symbolske betydning
 • Forståelse for hvordan du transformerer denne viden til indsigt
 • Levende og sanselig Klosterophold, du vil huske
 • Inspiration på alle planer – historisk og spirituelt
 • Forløsende Meditationer

Hos Birgittinerne

Hjertelig velkommen til berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted, stedet med den særlige energi. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige det indre liv. På dette smukke sted vil vi markere Efterårsjævndøgn i en samtid, hvor det handler om overgivelse, at give slip og flyde med, i tillid til at livsprocessen fører én det rigtige sted hen.

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Maden består af gode nærende måltider, kokkereret med stort nærvær og indtages i et stilrent og lyst rum. Opholdet byder på fuld forplejning samt eftermiddagskaffe/te. Vi følger flere at Birgitte Søstrenes tidebønner, og har således mulighed for at nyde den smukke klosterkirke

Stilheden og inspirationen …

Klosteropholdet er også korte vandringer ved Maribo Sø. Vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Vi er en del af Livshjulet. Mennesket og naturen er i dybeste samspil. Som naturen er i dyb indre ro, bibringes du i ro og afklaring. Krop og sjæl næres som vi går kortere vandringer på 3-10 kilometer. De fleste vandringer er ’stillevandringer’.

Klosteropholdet er levende formidling, miniøvelser, meditation, musik.

Måltiderne indtages i stilhed, mens du nyder smuk musik (Dog ikke første og sidste måltid, her må vi tale).

Du vil yderligere blive opløftet af Birgittiner Aloisia, Den tidligere Irske Munk Kevin, samt flere!

…“at lade sig opløfte”

Ann Bjerre leder opholdet på klosteret. Hun er en kyndig og vidende retræte leder med stort kendskab til Maribo Kloster – og er kendt for at være en entusiastisk fortæller. Du vil få mulighed for samtale med Ann Bjerre. Klosteropholdets tema er “Fuldbyrdelse – Sankt Michaels Festen”. Glæd dig også til 4 dage, der vil opløfte og berige dig!

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • 3 nætter
 • Eneværelse med toilet/bad
 • Fuld forplejning (middag torsdag til og med frokost søndag)
 • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo 

Pris

Opholdets pris kr. 4.850,-.
Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse. Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.
Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.
Depositum kr. 1.000,-.

Rejseplan

Opholdet starter torsdag d. 24. september 2020 til middag kl. 18.00.
Opholdet slutter søndag d. 27. september 2020 kl. 13.30, efter frokost.
Ankomstdagen den 24. september 2020, du er velkommen fra kl. 16.30.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top