skip to Main Content
Menu

Weekend 29. juni – 1. juli 2018

big-brigitta

Danmark: Klosterophold – “Livshistorier”

Hjertelig velkommen til berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted, stedet med den særlige energi. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige det indre liv.

Du vil opleve indlevende historiefortælling om den keltiske kristne spiritualitet, Birgitta af Vadstena og Frans af Assisi, nyde korte gå-ture i naturens fredfyldte katedral, besøge Maribos nye Pilgrimshus, møde en dansk søster samt følge Birgitte Søstrenes tidebønner.

“At finde sin vej”

Opholdet på Maribo Kloster byder på levende fortælling om Den Hellige Birgitta af Vadstena (1303-1373), der var profet, skytsengel for Europa og kvinden der inspirerede til Sankt Birgitta Ordenen. På hendes livsrejse fandt hun ”sin vej” og er, selv i dag, en stor inspirationskilde ligesom Frans af Assisi (1182-1226).

Glæd dig også til at høre andre livshistorier, blandt andet en af Birgittinerenes livsfortælling. Måske vi kan lade os inspirere og – “finde vor vej”.

Naturen

Klosteropholdet er også smukke vandringer ved Maribo Sø. Vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Vi besøger Maribo Domkirke og det nye Pilgrimshus. Gå-ture på 2,5 kilometer.

Du kan også glæde dig til vandring på ialt 8 km hen overmarkerne til den lille kirke Engestofte, der også kan beriges os med sin historie.

Hos Birgitte søstrene

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Maden består af gode nærende måltider, kokkereret med stort nærvær og indtages i et stilrent og lyst rum. Opholdet byder på fuld forplejning samt eftermiddagskaffe/te. Vi følger flere at Birgitte Søstrenes tidebønner, og har således mulighed for at nyde den smukke klosterkirke, ligesom vi en af dagene har den store glæde at møde en af Birgittinerne, som levende fortæller om klosteret og livet som søster.

Stilhedens livgivende eliksir

Du vil have mulighed for stilheds meditation morgen og aften. Desuden indtages måltiderne, lørdag, i stilhed. Din mulighed for at nyde klosterets fredfyldte og livgivende rammer mest muligt!

…“hvor du får noget med hjem”

Ann Bjerre leder opholdet på klosteret. Hun er en kyndig og vidende retræte leder med stort kendskab til kendskab til Maribo Kloster – og er kendt for at være en entusiastisk fortæller.
Klosteropholdets tema er ”Livshistorier” at finde, den personlige vandring.

Praktisk

Prisen er inklusiv

  • 2 overnatninger
  • Eneværelse med toilet/bad
  • Fuld forplejning (frokost fredag til og med frokost søndag)
  • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Opholdets pris kr. 2.950,-.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse. Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.

Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.

Depositum kr. 1.000,-.

Rejseplan

Opholdet starter fredag d. 29. juni om eftermiddagen. Middag kl. 18.00.
Opholdet slutter søndag d. 1. juli kl. 13.30, efter frokost.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top