skip to Main Content
Menu

Afrejse 2019

chartres

Gralsrejse i Frankrig: Chartres – “Vand til vin”

I byen Chartres, Frankrig, beliggende 80 km vest for Paris, finder vi den gotiske katedral Notre Dame de Chartres. Dette vidunderlige bygningsværk, der blev grundlagt i 1020 og genopført efter en brand i 1194, gemmer på en historie, der indeholder alt, hvad et spirituelt pilgrimshjerte kan begære.

Chartres er stedet, hvor ”ny” begyndelse er mulig. Bogen ”Vand til vin – Katedralen og budskabet om livsglæden” blev ”født” under en rejse til Notre Dame de Chartres. Katedralen er omdrejningspunktet for Gralsrejsen – ”Vand til vin” – hvor fordybelse og den indre rejse er i højsæde.

Katedralen

Når du står ansigt til ansigt med den 10.875 m2 store kateral forbløffes og forundres du. Du kigger op mod dets tårne – prydet med tegn for Solen og Månen. Og, måske du kommer til at tænke på ”Jordens søjler”, roman skrevet af forfatteren Ken Follett? Hvem har bygget dette imponerende bygningsværk? Og, er der et skjult budskab?

Men jorden katedralen er bygget på, har en historie der går endnu længere tilbage end år 1020. Vi skal helt tilbage til den før kristne periode, hvor det siges, at kelternes præster Druiderne holdt til i Chartres. Katedralen er opført på ”Druidernes høj” – i dag katedralens krypt – stedet vor druiderne blev indviet i naturen og jordens rytme. I krypten finder vi ”Druiderens brønd” og ”Vor Frue under jorden”. – Her begynder ”din” vandring!

Budskabet

Når du træder ind i katedralen bliver du bjergtaget, det er sansernes eufori: den lette energi, det bløde lys og de sarte farver fra de uendelige glasmosaikker – i blå, rosa, røde og gule nuancer. Akustikken er rund, behagelig og beroligende. Hele katedralen er bygget som en hyldest til livet, naturen og tanken om livet som en ”pilgrimsvandring”.

I katedralens gulv finder du labyrinten, som er den jordiske pilgrimsvandring mod det himmelske Jerusalem. Og, ja du kommer til at vandre i labyrinten! En stjernestund! Men ikke nok med det, du vil nyde ”Den blå Madonna” med barnet. Den skønneste glasmosaik i alle farvenuancer – den blå er den klareste. En blå farve man den dag i dag ikke ved hvordan skabes. Hele tiden en ny facet, et farveskift, alt efter solen på himlen og årstiden. Hvad vil hun fortælle dig?

Gralsrejse

Gralsrejsens indhold tager afsæt i bogen ”Vand til vin” og er introduktion til katedralens skjulte budskaber, eventyrfortælling, bibelcitater, introduktion til mandalategning, stillestunder, vandring i labyrinten i katedralens gulv, samt unik vandring på den gamle pilgrimsrute.

Glæd dig til 10 km vandring på den gamle pilgrimsrute, der forbinder Paris med Chartres i sporet af de mange pilgrimme der har gået her for at nå frem til Notre Dame de Chartres. Notre Dame de Chartres ER ”pilgrimsmålet”: Stedet, hvor jorden siges, at have en særlig energi, befordrende for den åndelige udvikling.

Naturligvis er indkvartering tæt ved katedralen, i den gamle del af Chartres, og i klosterlignende atmosfære, der giver anledning til ro og fordybelse. Et sted, der understøtter rejsen i den fond af viden som Katedralen rummer. Aftensmad indtages på restauration lige overfor katedralen!

Vil du ‘be’ gejstres

Gralsrejsen er 6 dages intens opdagelsesrejse i katedralens univers rig på skjulte forbindelser og sammenhænge. Vær forberedt på at blive ‘be’ gejstret, når du drager på vandring ind i den gotiske katedral, der fornylig er blevet restaureret og står smukkere end nogen sinde før!

Velkommen til en rejse, der sætter fordybelse og den indre rejse i højsæde!

Praktisk

Prisen er inklusiv

  • Fly fra Kastrup Lufthavn til Paris
  • Transport i Frankrig
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse
  • Halvpension: morgenmad og aftensmad
  • En picnic
  • Inspiration fra bogen ”Vand til vin”
  • Mandalategning, stillestunder, pilgrimsvandring

Egne udgifter

  • Frokoster + drikkevarer
  • Rejseforsikring

Rejsens pris kr. 
Gralsrejse: 2019

Ved tilmelding modtager du rejsebevis og detaljeret pakkeliste samt rejsens dagsprogram. Depositum kr. 3.900,-.

Rejseplan

Afrejse fra Kastrup Lufthavn den 30. maj 2017
Ankomst Kastrup Lufthavn den 4. juni 2017

Book min rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top