skip to Main Content
Menu

4. – 6. marts 2022

Retræte – ”Essens”
Healende ophold med Essensen,  musik og meditation

4. – 6. marts 2022

Du har nu mulighed for at deltage i en ganske særlig retræte i Maribo, på Sankt Birgitta Søstrenes kloster. Et unikt klosterophold med fokus på den tid, der er i forbindelse med “Fasten”.

Fasten – en kærlig vej til din Essens

Glæd dig til en inderlig og fredfyldt retræte ”Essens” inspireret af, og som smuk optakt til en Fasten, som starter 40 dage før Påskefesten  og som er en kærlig rejse hjem til dig! – Klosteropholdet er levende og nærværende indsigt i vejen til “Essensen” og inspiration til din 40 dages transformation – og, byder på sanselige vandringer i den healende natur ved Maribo, sjæle øvelser, musik til maden og opløftende stillestunder.

Der vil være healende guidede meditationer, bøn og levende inspiration.

Hjertelig velkommen med til ”Essens” –  et sanseligt og kærligt spirituelt løft for dig i dit liv til i endnu højere grad at nyde, sanse og være din Essens!

 

At gå ud i ørkenen …

Gennem tusinder af år har mennesket praktiseret ‘Fasten’ – og, følger således inspirationen fra Jesu 40 dage i ørkenen. Mennesket har til alle tider ‘gået ud i ørkenen’ gjort sig åben og sårbar – for dér, at åbne sig for det ‘Guddommelige møde’ og sjæle essensen.  “Fastetiden” er derfor en kærkommen anledning til personlig fornyelse og indre vækst – en energikilde, der bringer dig tættere på din essens.

Fasten betyder, at afholde dig fra noget i en periode. Du får inspiration til at finde ‘det’, der tager uhensigtsmæssigt megen energi i dit liv. Det skaber ’plads’ og giver ro til fokus og plads til det Fasten handler om.

Fasten er en smuk vej til generindring og genopdagelse af din sjæle essens. Den du ER!  Du får inspirationen til at arbejde med din spirituelle udvikling i 40 dages, at opbygge et overskud og fred til at genopdage og til ønsket nyorientering i livet!

”Lyset fødes”

Som vi står ved indgangen til foråret og snart passerer forårsjævndøgn, hvor lys og mørke har lige stor magt – den tid på året hvor mange kulturer tidligere påbegyndte det nye år – åbner menneskets sjæl  sig for lyset, åbner op for livet og for at leve et mere glædesfyldt og sprudlende liv.

Glæd dig derfor til at generindre glædens dybe budskab til dig. Til at aktivere denne indsigt i dit liv, styrke din kærlige forbindelse med dig selv, og komme i dybere kontakt med dig sig, til at tænke, føle og handle på en ny og opløftende måde.

Glæd dig til at være det åbne modtagende kar, sige JA, til at det nye kan få plads og fødes i dig, som naturen ligger nu åbner sig – for snart at spirer og få nyt liv!

Den indre symfoni

Glæd dig til fredfyldte og inderlige dage på Maribo Kloster, hvor du vil nyde inspiration om fasten, og hvordan du kan identificerer, det der tager uhensigtsmæssigt megen energi – og, mest af alt, hvad giver dig energi, glæde og overskud!

Du vil beriges af musikkens healende toner mens du spiser, nyder maden i Birgitte søstrenes rene, varme og kærlige rammer.

 

Healende guidede meditationer

Det smukke klosterophold har til hensigt at illuminere dit indre, mætte dit indre sjælsbarn med finhed, skønhed, levende nærvær og sansning samt forløsende meditationer, bøn og stillevandringer langs vandet.

Sjælsøvelser, der der understøtter ”rejsen hjem” til dig!

Glæd dig til at blive næret og inspireret på dybeste plan til din Fasten og din “Essens”.

”Essens” er:

 • Historien om Fasten
 • Inspiration til ‘ at drage ud i Ørkenen’,  inspiration om Livshjulet
 • Inspiration til din “Faste” – din personlig vækst!
 • Inspiration til 40 dages “Essens” udfoldelse frem til Påsken
 • Stillevandringer langs vandet
 • Forløsende meditationer og bøn
 • Musik ved måltiderne

Maribo Kloster

Du vil nyde berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted. Et sted, der beriger sjælen. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige den indre vej. Denne smukke ramme understøtter et livgivende og dybt nærende kursus: ”Essens”.

Du har eget klosterværelse med toilet og bad.

Maden er vegetariske + fisk og der serveres eftermiddags kaffe/te/kage.

Stilheden og naturen …

Måltiderne indtages i stilhed, mens du nyder smuk musik (Dog ikke første og sidste måltid, her må vi tale). Endvidere vil der være én dag med stilhed – din mulighed for at nyde klosterets fredfyldte og livgivende rammer mest muligt!

Klosteropholdet er også vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter, og er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Som naturen er i dyb indre ro, bibringes du i ro og afklaring. Vandringer på 3-5 kilometer.

Bemærk: Der kan være en dag hvor vi går 9 km.

…“at lade sig opløfte”

Ann Bjerre leder opholdet på klosteret. Hun er en kyndig og vidende retræte leder med indføling og sans for at skabe rum for udfoldelse af “Essensen” –  og er kendt for at være en entusiastisk fortæller og levende formidler.

Glæd dig med denne smukke gave til dig selv: “Essens”

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • 2 nætter
 • Eneværelse med toilet/bad
 • Fuld forplejning (Kaffe/te/kage fredag til og med frokost søndag)
 • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Opholdets pris kr. 3.750,-.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse. Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.

Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.

Beløbet betales ved tilmelding.

Hvis du er nødt til at melde fra indtil 14 dage før får du det fulde beløb retur, dog mister du kr. 750,-. Hvis du melder fra 14 dage før opholdet mister du det fule beløb!

Rejseplan

Opholdet starter fredag d. 4. marts 2022  kaffe/kage kl. 15.00.
Opholdet slutter søndag d. 6. marts 2022 kl. 13.30, efter frokost.

Du er velkommen fredag d. 4. marts fra kl. 13.30.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top