skip to Main Content
Menu

Nye datoer på vej

big-munkeoen

Klosterophold i Frankrig: Munkeøen – “Lysets Fest”

Nu har du mulighed for at deltage på det unikke klosterophold på den lille eksotiske ø, som romerne kaldte Lerina. Øen, beliggende i Middelhavet ud for den Sydfranske Kyst, alene beboet af munkene på Cistercienser klosteret.

Bogen ‘GNISTEN – En indre rejse’ blev skrevet på øen. I år 2022 kan du glæde dig til at være på øen i september måned med temaet “Lysets og Glædens Fest”, hvor din iboende ‘be’ gejstring næres  og opløftes. Du er med på en magisk og spirituel rejse!

Her inviteres du til 5 dage i samklang med jorden, naturen og det spirituelle liv, som det leves på klosteret i dag. Klosteropholdets tema er  Lyset Fest! – Livsglæde og om begejstringen i livet. At finde vejen til dit lys, din dybeste essens. Du får din egen klostercelle og vil nyde naturen i fulde drag. Som munkene siger: ”At være på øen, er som at opleve et glimt af paradisets have”. At være her i september måned er så unik en mulighed, og dybt taknemmelig er jeg over at kunne tilbyde dig, at rejse med netop på denne årstid. Det er den smukkeste kombination af RO, STILHED og væren med SKØNHED og nydelse.

Et arnested for ny inspiration

Inden jeg fortæller mere, følger et lille indblik i, hvad tidligere deltagere fik:

…hvor var det på mange måder en berigende og transformerende rejse. Ingen ord kan beskrive det vi har oplevet, men det gør heller ikke noget, for munkene har lært mig at stilhed er ok.

Jeg oplevede friheden. Det gav mig den dybde og ro som er så rigtig for mig. Et frø blev plantet i stilheden. Det ved jeg…

Tak for en helt speciel oplevelse, hvor jeg forsvandt ind i træernes dufte, solens varme og havets vidunderlige koncert. Jeg fandt en dybde og substans, og en vej at gå.

Tusinde tak for en eventyrlig, magisk, inspirerende og bevægende uge på øen. Jeg har oplevelsen af ro, fredfyldthed og enhed med mig hjem.

Ved første øjekast tænkte jeg at det var hurtigt overstået, der kunne ikke være meget at opleve. Men det forunderlige skete, jo dybere vi gik ind i stilheden, fokuserede på nærværet, jo mere ekspanderede det hele. Hele tiden fandt jeg nyt at opdage på den lille bitte ø. Jeg erfarede, at alting vokser, når vi er nærværende. Jeg vender tilbage.

At finde sin vej – I stilheden

På Klosteret bor 25 munke, som kommer fra hele verden. Munkene er blevet ’kaldet’, ved en indre tilskyndelse. Når de får ’kaldet’, bryder de op hvor de er, for at rejse til den lille mytiske ø. Øen, der inspirer os til at gå ind i vor sande natur – og finde vejen til indre fred og glæde, din iboende ‘be’gejstring!

Øen har gennem årtusinder været et arnested for visdom og indsigt, et ‘lystårn’, som tiltrak åndeligt søgende – fra det ganske Europa. Der sker ganske enkelt noget, når du lever i enkelthed, stilhed, og i dyb kontakt med naturen. Øen har inspireret og næret store personligheder, til at finde ‘deres vej’. Deriblandt den irske Sankt Patrick. Efter et ophold på øen – hvor han blev ‘opløftet’ og ‘beriget’ – fandt han sin livs gerning: At være Irlands skytshelgen.

Også du vil blive beriget, næret og opløftet efter Klosterophold på Munkeøen.

‘Be’ gejstring

Klosteropholdets tema er ‘Lysets Fest’. På øen finder du den indre ro og balance – det ER vejen til mere begejstring i dit liv. Du kan glæde dig til et afvekslende program hvor dagen har en fast rytme. Programmet indeholder stilhed og væren, gå-meditation, bevægelse med musik, inspiration og filosofiske oplæg til at finde/styrke din livsglæde. Der vil være dybe guide meditationer, som forløser og nærer din sjæls essens.  Som noget særligt kan du se frem til væren i de små kapeller på øen. Kapeller, beliggende direkte til vandet, med en dyb og fortættet stemning, hvor havets livgivende bølger udgør den beroligende underlægningsmusik! Desuden  er der højtidelige stunder i klosterkirken, hvor vi nyder munkenes sang.

Første del af dagen er i stilhed. Du finder roen og balancen. I Stilhedens univers genfinder vi kontakten til den indre stemme. Om eftermiddagen åbnes op for tale og mulighed for at dele.

Munkene spiser i stilhed, med fuld opmærksomhed på maden og den energi de indtager. Det samme gør vi – spiser i stilhed.

Naturen har sit eget sprog

Under klosteropholdet får du rig mulighed for at nyde de velduftende pinjetræer, der svajer for den svage vind, der fejer ind over øen. Tid til at nyde vandring gennem vinmarken, der vokser i den røde lerjord på en ø, der hovedsageligt består af kalksten. Når du forlader vinmarken – som er beskyttet af et læhegn af cypresser samt forskellige sukkulenter, kaktusser, agaver og aloe – går du ud på den lille sti, der fører hele vejen rundt om øen. Floraen er fredet, og på din vej møder du den klassiske Middelhavsflora og de mere eksotiske arter – alle planter begunstiget af den milde sol, og et behageligt klima.

Den spirituelle rejser indeholder dybe meditationer, hvor du forbinder dig med naturen på øen, og dermed yderligere åbner op for din dybe iboende sensibilitet og sårbarhed.

Jorden og vinmarken

Ud over munkenes daglige dont på klosteret – et liv, der fortrinsvis leves i stilhed, dyrker de vinmarken. Med nærvær og kærlighed til jorden kultiverer og passer de vinrankerne. Munkenes mission er at være ambassadører for fred og retfærdighed – og de bruger vinen til at kommunikere dette budskab ud til verden.

Hvad kan du glæde dig til…

At træde ind i en kærlig fredfyldt ramme. Du finder ro . Du vil næres af en  pragtfuld natur, som er som et ‘glimt af paradisets have’. Det brusende, rensende Middelhav vil du nyde i fulde drag.  Alt er der sørget for. Fly, privat bus, bådsejlads, fuld pension, eneværelse (med håndvask). Fælles toilet og bad på gangen.

 • Måltidernes spises i stilhed, frokost og aften med klassisk musik
 • Du vil nyde intense guidede meditationer
 • Du vil nyde at mediterer i de små kapeller på øen
 • Du vil inspireres til at nære din sjæls essens, og (gen) finde din glæde, ro og ‘be’ begejstring
 • Du vil komme i nærkontakt med naturen, som vi mediterer på naturens energier
 • Du vil erfare, at jo mere nærværende du er, jo mere ‘vokser’ alt
 • Du vil have mulighed for samtale med Ann Bjerre
 • Du kommer til at smage Munkenes vin
 • Der vil være gående meditationer og mindfull øvelser

Du ser dit liv i nyt perspektiv og din livsglæde vil boble og du får mere energi.

Når du deltager på denne spirituelle rejser siger du ja, til stilhed under måltiderne og stilhed på værelset. Du siger også ja, til at være med til at vaske op og dække bord. Du siger også ja til at deltage i nogle af brødrenes tidebønner og til på alle måder at leve i dyb samklang med øens traditionsrige tilgang til at leve med ‘fred og glæde’.

Bemærk! Klosteret modtager gæster på under 80 år. Klosteret serverer kun en menu. Der kan således ej bestilles særskilt diæt!

Hjertelig velkommen med til ‘Lysets Fest’

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • Fly fra Kastrup Lufthavn til Nice
 • Transport i Frankrig, bus og båd
 • Indkvartering i enecelle med håndvask (toilet/bad fælles). Bemærk at værelset er spartansk indrettet og af ældre dato.
 • Helpension
 • Vinsmagning
 • Meditation, vandring, musik m. dans, supervision og meget mere mere

Egne udgifter

 • Frokost på udrejse + aftensmad på hjemrejsedagen
 • Rejseforsikring

Pris

Kr. 10.800-.

Depositum kr. 3.900,-.

Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste og information om retrætens indhold.

Rejseplan

Den dato på vej

Afrejse fra København Lufthavn d. dato på vej kl.

Ankomst i København Lufthavn d. dato på vej  kl.

Fra/til København Lufthavn

Vi flyver med

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top