skip to Main Content
Menu

Afrejse 2. – 8. September 2018

Vandring i Frankrig: Pionerrejse – i “Sporet af de første”.

Nu har du den helt unikke mulighed for at drage med på en eventyrlig færd i Sydfrankrig, i sporet af de første kristne. Sagnet fortæller, at bibelske personligheder som Lazarus, Martha, Maria Magdalene og flere andre kom sejlende fra Palæstina over Middelhavet og gik i land i Camargue’en i Provence. De første forkyndere.

Provence i Sydfrankrig er porten, fra hvilken strømmen breder sig til resten af Frankrig såvel som videre til hele Europa.

Pionérrejsen er ”levende” og unik. Hvert år sit udtryk.

I hjertet af Provence er der hele 4 dages klosterophold ved det hellige bjergmassiv, hvor Maria Magdalene siges, at have levet. Du rejser dybere ind i historien i dette uberørte og fredfyldt beliggende område – også kaldet Frankrigs urskov. Stedet, der siges at være Europas ældste sted for tilbedelse af kvindelige gudinder. – Og, det mærkes!

Fra bjergmassivet kan du glæde dig til at besøg ved Middelhavet i den lille by, hvor ”Historien” begynder. Det er et bevægende møde med Middelhavet, historien og den kirke, hvor du går på opdagelse ind i eventyret. – Et bevægende øjeblik.

Rejsens ”Grand finale” er 2 dages ophold på et ægte auberge. Her venter dig endnu flere fantastiske naturscener: Vandring i kløften ved ”kilden” og det brusende vand, vandring til den lille by med de smukke billeder. Et ophold på selve auberge’en vidner om stor hjertevarme – og gæstfrihed. – Ja, ”Budskabet” bliver levet ud til fulde.

Glæd dig til en ganske særlig rejse!

Maria’erne af havet

Du besøger Camargu’en. Et vådområde, hvor sand, salt, vandet, floden og muldjorden blander sig med hinanden. Jo nærmere vandet, jo mere forunderligt bliver landskabet.

I den pittoreske badeby Saintes-Maries-de-la Mer ankom båden fra det Hellige Land med de første pionérer. Den gamle befæstningskirke er dedikeret til Maria’erne af havet. Maria’erne der ankom med båden sammen med Maria Magdalene. I kirken venter et ganske specielt møde med den sorte Madonna Sara, sigøjnernes skytshelgen.

Du oplever byens kirke og får fortalt historien om de første budbringere fra Det Hellige Land.

Den provencalske urskov

I bjergmassivet øst for Marseille ligger Den Hellige Grotte med den uendelige stilhed, hvor Maria Magdalene hævdes at have udbredt sin lære og levet til sine dages ende.

Vandringen op til grotten går gennem en urskov, som ser omtrent ud som for tusinde år siden, før de sydfranske skove blev fældet til brændsel og skibsbygning. Du vil nyde vandringen gennem den fredfyldte skov. Dvæle ved de svulmende gamle stammer med de finurlige detaljer og et bredkronet løvtag. Vegetationen og floraen er af en unik karakter, mange arter findes kun her. Legenden siger, at Maria Magdalene – medbringende frø i sit hår, fra det Hellige Land – spreder frøene i området. Frøene spirer, og bliver til den skov, vi nu vandrer i.

Maria Magdalene’s grotte

Oppe i bjergmassivet, finder du den store grotte. Et betagende sted hvor Maria Magdalene ledte efter stilheden – og fandt den. Det samme gør vi. – Udsigten fra grotten! – Et syn, som den franske maler Cézanne har malet igen og igen. – På toppen af bjergmassivet venter endnu en bjergtagende udsigt, når du vandrer til kapellet og stedet, hvorfra det siges, at Maria Magdalene af englene dagligt blev løftet op i himlen. Du vil indånde den friske luft – nyde stedet i fulde drag!

Lang tid før Maria Magdalene var stedet det hellige sted, hvor de kvindelige gudinder blev tilbedt. Ja, det siges, at være Europas ældste sted for værdsættelse af det kvindelige element.

Solens kongerige

I dalen af bjergmassivet ligger klosteret, hvor vi bor i 4 nætter. Munkene fra klosteret har siden det 12. århundrede set det som deres livsopgave, at passe på stedet, hvor det siges, at Maria Magdalene levede. Områdets historie er så tæt flettet sammen af de første lysbærere, og dem, der efterfølgende bærer traditionen videre. Vi besøger byen Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, beliggende ved foden af bjergmassivet og omgivet af vinmarker i hjertet af Provence.

Provence, der har mere end 300 solskinsdage om året, kaldes Solens Kongerige. Det provencalske landskab er indbegrebet af betagende natur, og du vil frydes over de blide grønklædte bjerge, de frodige sletter med frugtplantager, lavendelmarker og olivenlunde. I Saint-Maximin besøger vi den gotiske basilika Sainte-Marie-Madeleine. Basilikaen, der siges, at være bygget på det sted, hvor Maria Magdalene ligger begravet.

Færden byder også på besøg i Frankrigs ældste by Marseille. Maria Magdalene siges at have forkyndt sin lære i byen, som også huser det gamle kloster Saint Victor, der har et betydeligt kapel til ære for Maria Magdalene samt endnu en af de mange sorte Madonna’er, der netop er i dette område.

I sporet af de første

Fra hjertet i Provence spredes budskabet. Med afsæt i den stemningsfulde auberge nordvest for Nice besøger vi to kirker, hvor der er de skønneste billeder af nogle af de første Pionerer. Historien fortsætter, ligesom budbringere igennem generationer har bragt vidnesbyrd og ”De første”.

Rejsen slutter med unik vandring i kløften langs det brusende vand og ”Kilden”!

Hjertelig velkommen til en pionerrejse til Provence, et arnested for visdom og indsigt, et ’lystårn’, som tiltrak åndeligt søgende fra det ganske Europa! Og, stadig gør det! – Hvad vil du gerne bringe med hjem? Bringe videre?

Vandring på i alt 45 kilometer.

Praktisk

Afrejse 2. – 8. September 2018

Prisen er inklusiv

  • Fly fra/til Kastrup lufthavn – Nice
  • Transport i Frankrig
  • 4 nætter, gæstehjem/ Dominikaner kloster – i delt dobbeltværelse
  • 2 nætter, auberge – i delt dobbeltværelse
  • Havet: frokost, besøg i kirke, mødet med havet…
  • Historien om de første pionerer i Frankrig
  • Helpension**
  • Besøg/entré ved diverse helligsteder

Egne udgifter

**Frokost på ud og hjemrejse + 2 frokoster + drikkevarer

Pris

Kr. 13.650,-.

Depositum kr. 3.900,-.

Rejseplan

Den 2. september 2018 – afrejse fra Kastrup Lufthavn kl. 08.40.
Den 8. september 2018 – ankomst i Kastrup Lufthavn kl. 22:20.

Vi flyver med SAS

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top