skip to Main Content
Menu

24. april – 1. maj 2021

big-italien

Vandring i Italien: Toscana og Assisi – “Med fred og alt godt’” d. 24. april – 1. maj 2021

Vandring i Toscana og Umbrien – essensen af italiensk kultur – forenet med klosterophold og ægte italiensk landsted samt mødet med inspirerende personligheder danner rammen om en rejse i særklasse.

For 30. gang inviteres du på en eventyrlig rejse ind i Italiens grønne hjerte og i Toscana. Du er på en spirituel vandring på Frans af Assisi’ Fredsrute Cammino di Assisi og kommer i nærkontakt med Frans’ dybe glæde og respekt for naturen. Du oplever ægte Franciskaner kloster i 1200 m´s højde i hjertet af Toscana, og bor på et Birgitta kloster i Assisi med smuk udsigt over dalen. Du er på rejse i Frans’ og Klaras fodspor, hvor du går med ’Fred og alt godt’ og lader dit inderste berøre. Det er en hjerteåbnende rejse.

Frans og Klara viser vejen …

“Med fred og alt godt” fører dig gennem eventyrlige italienske landskaber, der forbinder dig til Frans’ og Klaras historie. Du oplever indre ro, som du heales af naturen og inspireres af Frans og Klaras budskab om glæden ved naturen og det enkle liv, hvor næstekærlighed er den ”røde tråd”. Energien intensiveres og du næres på de indre planer.

Din vandring gennem de smukke landskaber, følges ad med dyb indsigtsgivende inspiration til din indre rejse. Frans og Klara viser os på smukkeste vis hvordan vi træder ind på ‘Den indre vej’ og handler på den! Under den stemningsfyldte naturvandring får du redskaber til at spejle dig i deres historie – dybe og indsigtsgivende redskaber – der guider dig på din vej.

Din personlige indre rejse, beriges yderligere som vi lader os berige af den forestående Kristi Himmelfart. Kristi Himmelfart handler om at forvalte de betroede talenter og bringe dem ud i verden. Temaet er derfor også: ‘Hvilke særlige gaver er sået i netop dig? Hvad vil du bringe frem i denne særlige tid?

Du er med på en rejse, der har vist sig at kunne bibringe ro. Du bærer Frans og Klaras budskab om glæden ved naturen, det enkle liv og næstekærligheden med dig hjem i dit hjerte. Klar til at bringe dine betroede talenter i spil ’Med fred og alt godt’!

Sorella Natura

Glæd dig til en rejse, hvor du vil nyde vandring med naturscenerier af de helt eventyrlige: Bløde grønklædte bakker, olivenlunde, vandløb, udsigt til bjerge, borge og kapeller i det fjerne. Sorella Natura – søster natur – healer og afbalancerer. Ganske enkelt en vandring i det ydre landskab, hvor der bliver ”højt til loftet” i dit indre landskab.

Indkvartering den første dag på ægte italiensk landsted direkte til vandrestien. Beredt med dagsrygsæk, vandrestøvler og picnic fører Cammino di Assisi dig ad snoede stier og veje, gennem skoven og over åbne marker på pilgrimsturen.

Du vil nyde at holde stop, læne dig op ad et oliventræ, frydes over de fremmedartede dufte og fuglenes glade sang. Med fornyet energi fortsætter du vandringen, mærker solen og vinden i dit ansigt, lader rutens symboler vise dig vej.

En smuk vandring igennem et bakket landskab, hele tiden med Assisi by beliggende ved foden at Monte Subasio ret forude. Det er et ganske særligt øjeblik, når du går de sidste kilometer, træder ind gennem porten til den gamle middelalderby Assisi, Frans’ fødeby.

Assisi – kloster med udsigt

Når du går gennem byen, mærker du straks dens hjertevarme. Du har 6 dage til at nyde atmosfæren, der vækker genklang af Frans’ og Klaras budskab om ”Fred og alt godt’. Med afsæt i klosteropholdet, vil du nyde vandring gennem olivenlunden til det lille stemningsfyldte kapel, hvorfra hans mission tog sit afsæt. Du vil opleve korset der ’talte’ til Frans, vandre op ad Monte Subasio bjerget og indånde den friske luft i fulde drag, bjergtages af udsigten over Assisi og dalen. Ja, glæd dig til unik vandring i sporet af Frans og Klara, som du vil opleve alle helligstederne, der forbinder dig med Frans’ og Klaras dybe spirituelle historie. Naturen, historien og din vej går op i en højere enhed!

Guds glade spillemand

Frans gik ud i verden som Guds glade spillemand og qua sit ægte vindende og ydmyge væsen sluttede flere og flere sig til ham og hans munkeorden: Franciskanerne eller Gråbrødrene, som de også hedder. Den unge Klara blev så inspireret af Frans, grundlagde nonneordenen Klarisserne. Og, naturligvis besøger vi også Klaras Basilika og lytter til Klarissernes guddommelige sang. Og, vi følger messerne i det omfang vi måtte ønske.

Men ikke kun naturen og den åndelig føde vil du nyde, også frokost på ægte italiensk taverna i hjertet af Assisi.

La Verna Klosteret

Glæd dig også til eventyrlig hel dags tur til Franciskanerklosteret, som er fredfyldt beliggende på bjerget La Verna i 1200 m højde midt i Toscanas smukke natur. På La Verna oplever du klosterlivet og en smuk og stærkt vibrerende natur, hvor roen og freden hersker! Du vil frydes over vandring i unikt skovområde: En rejse i eventyret, og næroplevelse af Frans’ glæde ved livet og naturen. Frans’ digt ”Solsangen”, hvor han lovpriser naturen, bliver med ét ”levende” og nærværende.

Inspirationen …

Den danske Broder Teodor tager imod os i Basilica di San Francesco, hvor Frans er begravet.
Broder Teodor fortæller levende og entusiastisk historien om Frans og Klara, medens han viser rundt i Basilikaen.

Ann Bjerre vil begejstret og indlevende berige dig om Frans og Klara og guide dig på din personlige indre vandring med spørgsmål til indre refleksion. Men derudover vil du møde inspirerende personligheder på din vej, som yderligere vil berige dig. Der vil være dansebevægelser og stunder med stilhed og refleksion.

Med fred og alt godt

Essensen af den smukke rejse og vandring er:

Camino di Assisi: vandring frem til Assisi – 15 km
Toscana: Besøg og vandring på Franciskaner Kloster – 5 km
Assisi: Vandring – 25 km

Du bor 1 nat på smukt italiensk landsted, 6 nætter på Kloster i Assisi med smuk udsigt til dalen.

 Livsglæde

Glæd dig til en rejse, hvor livsglæden og begejstringen er det bærende princip. Frans var Guds glade spillemand, han ønskede med sit liv at udbrede evangeliet. Evangeliet betyder ’det glædelige budskab’.

”Med fred og al godt”  får du favnen fuld af indre erkendelser og visdom – og smukke ydre oplevelser. Du bærer freden og glæden med dig hjem i hjertet.

Kort og godt: En rejse, der kan gøre en forskel i dit liv.

Praktisk

Vandringen er på i alt 45-50 km. Bagagen bliver transporteret. Alle kan være med, blot du er godt gående.

Prisen er inklusiv

 • Fly fra/til Kastrup Lufthavn-Rom
 • Transport i Italien
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse: 6 dage på kloster i Assisi
 • 1 dag på ægte italiensk landsted
 • Morgenmad, ’picnic’/frokost**, aftensmad
 • Bagagetransport
 • Rundvisning i Assisi, indlæg om Frans og Klara
 • Mødet med nonner og munke iflg. program

Egne udgifter

 • Drikkevarer
 • **2 frokoster i Assisi + frokost og aftensmad på hjemrejsedag
 • Rejseforsikring

Pris

Pris kr. 13.950,-.

Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste og information om rejsens dagsprogram.
Depositum kr. 3.900,-.

Rejseplan

Afrejse lørdag d. 24. april – 1. maj 2021

Vi flyver med

Afrejse lørdag d. 24. april kl.

Hjemkomst lørdag d. 1. maj kl.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top