skip to Main Content
Menu

25. maj – 2. juni 2019

big-elcamino

Vandring i Spanien: Castilla-Leon El Camino – “Burgos til Leon”.

Tag med på eventyrlig vandring på El Camino Francés – “Burgos til Leon”. 25. maj – 2. juni 2019. El Camino betyder vejen. Vejen ad den gamle pilgrimssti, der siges, at gå under mælkevejen og hvis mål er Sankt Jacobs hellige by Santiago de Compostela.

El Camino behøver vel næppe en yderligere præsentation andet end at sige: Glæd dig til 6 dages intensiv og glædesfyldt vandring på den gamle pilgrimsrute, der snor sig gennem Nordspanien – fra den ene imponerende katedral Burgos til den anden i León.
Glæd dig til at bo lige overfor katedralen i Burgos, ligesom du har 2 dage i León, hvor du også bor i umiddelbar nærhed af katedralen. I León vil du opleve katedralens univers og den charmerende by samt opleve en aften med ægte tapas og spansk atmosfære.

De gotiske katedraler er bygget i en tidsalder, hvor pilgrimstrømmen var på sit højeste. Det er ganske unik, at starte ved én katedral for at slutte ved en anden. Du får den fulde fornemmelsen af være på en vandring, der flugter ’stjernebilledet Mælkevejen’ i himlen. Måske vi sammen – ved at vandre på denne strækning – danner den lysende sti ’Mælkevejen’.. på jorden?

Pilgrimsvandringen går gennem regionen Castilla -Léon’ – en oplevelse ud over det sædvanlige. Denne strækning er rig på kulturskatte og historie, romerske byer, gamle slotte og smukke levende byer. Det er en rejse i sporet af historiens vingesus og Tempelridderne og klosterhistorien.

El Camino skærer sig igennem landskabet på højsletten fra byen Burgos til byen León. Landskabet omkring disse byer er fladt, men byerne bugner af historie og livlig atmosfære. Det er en vandring med unikke naturscenerier i sporet af de mange pilgrimme, der gennem århundreder har gået på denne rute. Alle er vi på vej ad den samme rute mod ”målet” – den hellige by Santiago de Compostela.

Strækningen er i godt gåterræn, en vandring der automatisk åbner op for de åbner vidder i det ydre såvel som i det indre landskab. Du vil blive beriget og opleve friheden og følelsen af at ’der bliver højt til loftet’. Denne El Camino strækning er særdeles velegnet, hvis der er ’noget’ du gerne vil tænke igennem.

En vandring der sætter skub i ’Ny begyndelse’.

Katedralbyen Burgos

Vandringen tager sit afsæt i katedralbyen Burgos, der blev grundlagt i 884. Du bor midt i den historiske by – tæt ved den imponerende gotiske katedral. At opleve den gotiske katedral i Burgos, er i sig selv en oplevelse for livet. Derudover vil du nyde Burgos unikke middelalderlige udtryk og de mange hyggelige torve, alt imens du gør dig klar til vandring ad den gamle pilgrimsrute: En vandring der fortsætter i tempelriddernes fodspor hen over højmarken og med ”målet” katedralen i byen Léon. 

Katedral byen León

El Camino vandringen slutter ved den gotiske katedral i byen Léon. På lige fod med katedralen i Burgos er katedralen i Léon et unikt bygningsværk, der forbløffer med sin arkitektur og sin illusion af vægtløshed og sit overjordiske lys.

En hel dag har du i byen Léons univers. En by, der blev udnævnt til det kristne Spaniens hovedstad i 914, i dag en charmerende provinsby, der har bevaret stråleglansen fra sin fornemme fortid.  Naturligvis kan du se frem til rundvisning i katedralen og en aften med tapas, når den er bedst!

Glæd dig til en vandring der byder på indkvartering på hele 7 forskellige hoteller/gæstehjem/tidligere kloster kombineret med glæden ved dagens vandring, hvor du oplever fornemmelsen af, at der er ”højt til loftet”- kædet sammen med de fælles aftensmåltider – er rammen er sat for en rejse, hvor livsglæden er i højsæde – og humøret er i top!

Dagsdistancerne er ca. 20-25 km. Der vil være 3 dage hvor der tilbydes taxi kørsel for at afkorte dagsdistancen. Du bor i byerne: Burgos, Castrojeriz, Frómista, Carrion de los Condes, Sahagún, Mansilla de las Mulas og i León i 2 nætter.

Velkommen til en eventyrlig vandring på El Camino J

Praktisk

Prisen er inklusiv

  • Fly fra Kastrup Lufthavn til/fra Madrid Lufthavn
  • Bus transport i Spanien
  • Taxi 3 dage/afkortning af distance
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse
  • Halvpension: morgenmad og aftensmad **
  • Pilgrimspas, meditationsord
  • Ann Bjerre er turleder

Egne udgifter

  • Frokoster + drikkevarer + én middag i Léon
  • Taxikørsel ifølge dagens tarif, hvis du ønsker afkortning af distancer
  • Forsikring og sygehjemtransport

Rejsens pris kr. 14.350,-.
Afrejse: 25. maj – 2. juni 2019

Ved tilmelding modtager du rejsebevis og detaljeret pakkeliste samt rejsens dagsprogram. Depositum kr. 3.900,-.

Rejseplan

Afrejse fra Kastrup Lufthavn den 25. maj 2019 kl.1.55. Ankomst Madrid kl.15.20.
Afrejse Madrid Lufthavn den 2. juni 2019 kl. 15.20. Ankomst Kastrup kl. 19.25.

Med Norwegian

Ved tilmelding

Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste, information om træning samt dagsdistancer.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top