skip to Main Content
Menu

Afrejse kommer senere

Vandring i Spanien, El Camino: “León til Sankt Jacobsland O Cebreiro”

Tag med på en af de smukkeste strækninger på El Camino Francés. Afrejse kommer senere!

Fra katedralbyen “León til O Cebreiro”.  El Camino betyder vejen. Vejen ad den gamle pilgrimssti, der siges at gå under mælkevejen, og hvis mål er Sankt Jacobs hellige by Santiago de Compostela. O Cebreiro er første by i Galicien.

Jakobsvejen er den første vandrerute, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den eventyrlige vandring på El Camino begynder i León og naturligvis bor vi igen tæt ved den gotiske katedral, der forbløffer med sin arkitektur og sin illusion af vægtløshed og sit overjordiske udtryk. León er kendt for sine tapasrestaurationer og du kan se frem til en aften, med tapas og en aften med glædens forventning til den kommende vandring på godt 155 km.

Vandringen begynder på den vidtstrakte Meseta-slette, men hurtigt ændrer landskabet sig – og, som du kommer til Hospital de Óbrigo går over broen med de 19 buer – har vi nu lagt de mange enge bag os og kan glædes over landskabet der bliver mere frodigt og grønt. I byen Astorga vil du frydes over Gaudis bispepalæ og den gotiske katedral. Fra Astorga følger stien i et let opadstigende bakket terræn og hæver sig nu op gennem Léon-bjergene frem til Rabanal del Camino, en rigtig bjerglandsby, der ligger i 1200 meters højde.

El Camino bugter sig igennem kuperede landskaber for at møde pittoreske landsbyer og ud i den åbne natur igen, hvor stien er lagt på bjergskråningen frem til den gamle pilgrimsbro i Molinaseca. Undervejs oplever du det berømte jernkors Cruz del Ferro – placeret i 1504 meters højde – og, stedet, hvor pilgrimme ifølge traditionen lægger en sten.

Vandringen ned gennem den smukke Sil-dalen – hvor der i det grønne og bakkede landskab dyrkes vin – er en stjernestund. Du passerer Ponferrada, en højtliggende by med Tempelridderborg og slutter dagens i Villafranca del Bierzo.

Umiddelbart efter Villafranca del Bierzo viser Jakobsvejen sig for måske den smukkeste og mest imponerende side – og hårdeste på mindre stykker. Vi nyder vandringen i dalen, bor i Herrerías de Valcarce, hvor freden og idyllen hersker. Herfra venter den endelige stigning op til O Cebreiro – inden da, forlader du Léon provinsen for at betræde Galicien: Sankt Jakobsland.

Kulminationen på denne smukke pilgrimsfærd slutter symbolsk i den første landsby i Galicien og apostlen Jakobs land. O Cebreiro – med dens karakteristiske stråtækte stenhuse – er omgivet af mystik og legender al den stund landsbyen i 1.300 meters højde har været indgangsporten til Galicien. En værdig og spektakulær afslutning på dette års pilgrimsvandring: ”León til O Cebreiro”. Livsglæden og tilfredsheden er i top efter afsluttet og vellykket vandring på 155 km. Den sidst aften nydes i fylde drag i Sankt Jakobs land.

Strækningen gennem regionen León – Galicien er en oplevelse ud over det sædvanlige. Rig på historie, katedraler, romerske byer og små pilgrimsbyer, der som perler på en snor følger El Camino. El Camino skærer sig igennem det frodige grønne landskab, hvor frugt, grønt og vinmarker trives i det milde klima og den fertile jord. Det er en vandring med unikke naturscenerier i sporet af de mange pilgrimme, der gennem århundreder har gået på denne rute. Alle er vi på vej ad den samme rute mod ”målet” – den hellige by Santiago de Compostela.

Vandringen byder på indkvartering på hele 8 forskellige hoteller kombineret med glæden ved dagens vandring, hvor du oplever fornemmelsen af, at der er ”højt til loftet”- kædet sammen med de fælles aftensmåltider – er rammen sat for en rejse, hvor livsglæden er i højsæde – og humøret er i top!

Glæd dig til 9 dages intensiv og glædesfyldt vandring på den gamle pilgrimsrute, der snor sig gennem Nordspanien.

Prisen er inklusiv

  • Fly fra Kastrup Lufthavn til/fra Madrid Lufthavn
  • Bus transport i Spanien
  • Taxi 2 dage/afkortning af distance
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse
  • Halvpension: morgenmad og aftensmad **
  • Pilgrimspas, meditationsord
  • Ann Bjerre er turleder

Egne udgifter

  • Frokoster + drikkevarer + én middag i Léon
  • Taxikørsel ifølge dagens tarif
  • Forsikring og sygehjemtransport

Rejsens pris kr. 14.950,-. Gammel pris indtil d. 1.11.2021

Afrejse: Den 13.-21. juni 2022

Pris kr. 14.950, ved tilmelding efter 1.11.2021  er prisen kr. 15.800,-.

Ved tilmelding modtager du rejsebevis og detaljeret pakkeliste samt rejsens dagsprogram. Depositum kr. 3.900,-.

Rejseplan

Afrejse fra København Lufthavn den 13. juni 2022 kl. . Ankomst i Spanien kl.
Afrejse til København Lufthavn den september 11. juni 2022. Ankomst Kastrup kl.

Vi flyver med IB

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top