skip to Main Content
Menu

11. – 19. juni 2023

big-elcamino-spain

Vandring i Spanien: Galicien – Santiago – Finis Terra El Camino – “Vejen og målet” – 11. – 19. juni 2023

Det er begyndelsen til afslutning på ”det gamle” at starte i Galicien. El Camino betyder vejen. Vejen ad den gamle pilgrimssti, der siges at gå under mælkevejen, og hvis mål er Sankt Jacobs hellige by Santiago de Compostela. Vandringen foregår i frodige grønne Galicien ”Sankt Jacobs land” og forener ”vejen” med ”målet” – og kulminerer ved Atlanterhavet Finis Terra: ”Verdens Ende”. Ved Finis Terra finder du ”din” muslingeskal.

Indkvartering den første nat i byen O Cebreiro, hvor forventningens glæde mætter atmosfæren. Du kan høre pilgrimmenes glade latter, vandrestokkenes slag mod de toppede brosten. Beredt med dagsrygsæk, vandrestøvler og pilgrimspas fører ruten dig ad de snoede stier og veje, gennem skoven og åbne marker på den gamle rute i sporet af de utallige pilgrimme der gennem årene har gået “vejen”.

Glæd dig til fredfyldt vandring gennem skønne landsbyer, hyggelige stræder, under skyggefulde egetræer. Du vil nyde at holde stop ved de gamle kirker i landsbyerne, nyde en forfriskning, måske en friskpresset appelsinjuice ved en af de mange små steder du passerer. Med fornyet energi fortsætter du vandringen, mærker solen og vinden i dit ansigt og lader ”de gule pile” vise vej. Du kommer igennem byerne Tricastela, Sarria, PortoMarín, Palas de Rei, Arzua, OPine og slutter i Santiago de Compostela.

En oplevelse for livet

Den eventyrlige vandring i Galicien fortsætter med stop i hyggelige byer. Indkvartering på hoteller og pensioner i delt dobbeltværelse. Du går i sporet af pilgrimmene, der har gået her gennem århundreder frem til det ‘Hellige mål’ Santiago de Compostela…

Den sidste dags vandring går gennem skyggefuld skov, langs bækkeog hvor du  nyder den berusende duft fra Eukalyptus træer der vokser langs ruten. Ved Monto Gozo ”Glædens Bjerg” kan du ane spirene på dit mål: katedralen i Santiago de Compostela.

Den skønne pilgrimsby Santiago de Compostela

I Santiago de Compostela bor du 2 nætter i tidligere kloster, beliggende i hjertet af den gamle pilgrimsby overfor katedralen. Du bor i den gamle bydel, hvor pilgrimmene gennem århundrede er kommet gående. Du oplever den helt enestående messe i katedralen. Måske er du også heldig, at Butafomeiro (det store røgelseskar) hejses op! Det er en storslået og meget bevægende oplevelse! Pilgrimsbevis udleveres ved fremvisning af pilgrimspas, som indeholder de stempler du har modtaget undervejs.

Du får tid til at nyde byen, der oser af atmosfære og pilgrimmene. En aften med tapas, når den er bedst. Glæden og tilfredsheden over vellykket Camino vandring – ja, den er stor! Og, samtidig kan du se frem til:

Finis Terra – “Verdens ende”

Fra Santiago med bus til Atlanterhavet og ”Verdens Ende”. Det er kulminationen på vandring ad El Camino, der siges, at gå ”under mælkevejen”. Du vil nyde den fantastiske strand, mærke Nordatlantens friske vinde og finde din muslingeskal. At finde din personlige muslingeskal, er ”dit symbol” og den endelige afslutning på pilgrimmens vandring. Med din muslingeskal i lommen, er det tid at give slip på det gamle, tid til ”ny begyndelse” – byde alt det nye velkomment.

Vi spiser aftensmad på lille restauration ved den smukke strand.

Personlig indre vandring

På denne vandring har du fordelen af at gå i et fællesskab samtidig med at du går ’din egen personlige vandring’. Dagen er din egen. Du går i dit tempo og kommer frem, når det passer dig. Vandring i alt 137 km – 6 dages vandring. På dagens vandring arbejder vi med meditationsord – temaer for pilgrimsvandring. Bagagen er inklusiv.

Da du går en del på rejsen, fordrer den at du er godt gående – og har trænet forud for vandringen! Der kan arrangeres taxi kørsel (koster ekstra), dog er vandringen arrangeret i forhold til at du gerne vil gå, så vidt muligt!

Rejseprogram:

11.juni: Afrejse fra Kastrup lufthavn. I Spanien privat bus til O Cebreiro
12. juni: Vandring O Cebreiro – Tricastela 22 km.  Tricastela taxi til Sarria – afkortning af ruten på 19 km
13 .juni: Vandring Sarria – Portomarin 22 km
14. juni: Vandring Portomarin – Palas de Rei 25 km
15. juni: Vandring Palas de Rei – Arzua 29 km **
16. juni: Vandring Arzua – O Pine 20 km
17. juni: Vandring O Pine – Santiago de Compostela 20 km
18. juni: Santiago – Finisterra og Capo Finisterra
19. juni: Hjemrejse fra Santiago de Compostela Lufthavn

Praktisk

11. – 19. juni 2023

Prisen er inklusiv

 • Fly fra/til Kastrup lufthavn til/fra Spanien
 • Transport i Spanien
 •  6 nætter – undervejs på pensioner/hoteller/vandrehjem
 • 2 nætter – Santiago på tidligere kloster
 • Halvpension: Morgenmad + aftensmad
 • Pilgrimspas i Santiago
 • Guidet tur i Santiago de Compostela
 • Tapas i Santiago de Compostela
 • Bus tur til “Finis Terra” og middag ved “Finis Terra”
 • Bagagetransport – du bærer kun din dagsrygsæk

Egne udgifter

 • Frokoster
 • Rejseforsikring
 • Taxi kørsel ved afkortning af dags distancer

Pris

Pris kr. 15.950,-.

Depositum kr. 3.900,-.

Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste, information om træning.

 

Rejseplan

Vi flyver med Iberia.

Afrejse d. 11. juni 2023  Kastrup Lufthavn kl. 11.30

Hjemkomst d. 19. juni 2023  København Lufthavn kl. 18.50.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top