skip to Main Content
Menu

25. oktober – 3. november 2021

big-elcamino-spain

Vandring i Spanien: Galicien – Santiago – Finis Terra El Camino – “Vejen og målet” – 25. oktober – 3. november 2021

Det er begyndelsen til afslutning på ”det gamle” at starte i Galicien. El Camino betyder vejen. Vejen ad den gamle pilgrimssti, der siges at gå under mælkevejen, og hvis mål er Sankt Jacobs hellige by Santiago de Compostela. Vandringen foregår i frodige grønne Galicien ”Sankt Jacobs land” og forener ”vejen” med ”målet” – og kulminerer ved Atlanterhavet Finis Terra: ”Verdens Ende”. Ved Finis Terra finder du ”din” muslingeskal. Og, i år kan du glæde dig til at det er Jubelår!

Indkvartering den første nat i byen O Cebreiro, hvor forventningens glæde mætter atmosfæren. Du kan høre pilgrimmenes glade latter, vandrestokkenes slag mod de toppede brosten. Beredt med dagsrygsæk, vandrestøvler og pilgrimspas fører ruten dig ad de snoede stier og veje, gennem skoven og åbne marker på den gamle rute i sporet af de utallige pilgrimme der gennem årene har gået “vejen”.

Glæd dig til fredfyldt vandring gennem skønne landsbyer, hyggelige stræder, under skyggefulde egetræer. Du vil nyde at holde stop ved de gamle kirker i landsbyerne, nyde en forfriskning, måske en friskpresset appelsinjuice ved en af de mange små steder du passerer. Med fornyet energi fortsætter du vandringen, mærker solen og vinden i dit ansigt og lader ”de gule pile” vise vej. Du kommer igennem byerne Tricastela, Sarria, PortoMarín, Palas de Rei, Arzua, Santa Irene og slutter i Santiago de Compostela.

En oplevelse for livet

Den eventyrlige vandring i Galicien fortsætter med stop i hyggelige byer. Indkvartering på hoteller og pensioner i delt dobbeltværelse. Men, der venter også en ganske særlig stjernestund: En nat på et lille privat vandrehjem – som en ”sand” pilgrim. Det er en perle, der oser af atmosfære. Du vil nyde dette charmerende sted i fuld drag, alt imens du bereder dig på vandringen ind til Santiago.

Den sidste dags vandring går gennem skyggefuld skov, langs bække, nyder den berusende duft fra Eukalyptus træer der vokser langs ruten. Ved Monto Gozo ”Glædens Bjerg” kan du ane spirene på dit mål: katedralen i Santiago de Compostela.

Santiago de Compostela

I Santiago de Compostela bor du 2 nætter i tidligere kloster, beliggende i hjertet af den gamle pilgrimsby overfor katedralen. Du bor i den gamle bydel, hvor pilgrimmene gennem århundrede er kommet gående. Du oplever den helt enestående messe i katedralen. Måske er du også heldig, at Butafomeiro (det store røgelseskar) hejses op! Det er en storslået og meget bevægende oplevelse! Pilgrimsbevis udleveres ved fremvisning af pilgrimspas, som indeholder de stempler du har modtaget undervejs.

Du får tid til at nyde byen, der oser af atmosfære og pilgrimmene. En aften med tapas, når den er bedst. Glæden og tilfredsheden over vellykket Camino vandring – ja, den er stor! Og, samtidig kan du se frem til:

Finis Terra – “Verdens ende”

Fra Santiago med bus til Atlanterhavet og ”Verdens Ende”. Det er kulminationen på vandring ad El Camino, der siges, at gå ”under mælkevejen”. Du vil nyde den fantastiske strand, mærke Nordatlantens friske vinde og finde din muslingeskal. At finde din personlige muslingeskal, er ”dit symbol” og den endelige afslutning på pilgrimmens vandring. Med din muslingeskal i lommen, er det tid at give slip på det gamle, tid til ”ny begyndelse” – byde alt det nye velkomment. Vi spiser aftesmad på lille restauration ved den smukke strand.

Personlig vandring

På denne vandring har du fordelen af at gå i et fællesskab samtidig med at du går ’din egen personlige vandring’. Dagen er din egen. Du går i dit tempo og kommer frem, når det passer dig. Vandring i alt 157 km – 7 dages vandring Dagsdistancerne kan afkortes efter behov. På dagens vandring arbejder vi med meditationsord – temaer for pilgrimsvandring. Bagagen er inklusiv.

Praktisk

Afrejse d. 25. oktober – 3. november 2021.

Prisen er inklusiv

 • Fly fra/til Kastrup lufthavn til/fra Spanien
 • Transport i Spanien
 •  7 nætter – undervejs på pensioner/hoteller/vandrehjem
 • 2 nætter – Santiago på tidligere kloster
 • Halvpension: Morgenmad + aftensmad
 • Pilgrimspas i Santiago
 • Guidet tur i Santiago de Compostela
 • Tapas i Santiago de Compostela
 • Bus tur til “Finis Terra” og middag ved “Finis Terra”
 • Bagagetransport

Egne udgifter

 • Frokoster
 • Rejseforsikring
 • Taxi kørsel ved afkortning af dags distancer

Pris

Pris kr. 15.500,-.

v. tilmelding inden d. 1. september 2021.

efter d. 1. september 2021 kr. 15.950,-.

 

Depositum kr. 3.900,-.

Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste, information om træning.

Rejseplan

Vi flyver med Iberia

Afrejse d. 25. oktober 2021 Kastrup Lufthavn kl. 15:35 – via Madrid ankomst i Santiago de Compostela kl. 21.00.

Hjemkomst d. 3. november 2021 kl.  til Kastrup Lufthavn ankomst kl. 14:50

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top