skip to Main Content
Menu

Afrejse 26. maj – 3. juni 2018

big-burgos

Vandring i Spanien: Navarra – Rioja – Castilla-Leon. El Camino – “Los Arcos til Burgos”.

Tag med på eventyrlige vandring på El Camino Francés – “Los Arcos til Burgos”. Med afsæt i landsbyen Los Arcos, beliggende i regionen Navarra er scenen sat til en vandring i særklasse.

Den gamle pilgrimsrute snor sig gennem det frodige Baskerlandskab, fra Navarra gennem Rioja regionen med sine vinmarker, for at slutte i den gamle historiske by Burgos, beliggende i Castilla-Leon regionen. En vandring der byder på unikke naturscenerier, mødet med den ene indbydende by efter den anden. Forenet med indkvartering – på hoteller/pensioner samt én nat på gæstehjem, ledet af nonner – kan du se frem til en rejse hvor der er fokus på naturen, væren og livsglæden. Vandring i alt på 145 km.

Eventyret fortsætter …

Det er NY begyndelse at fortsætte fra Los Arcos på El Camino, der betyder vejen. Vejen ad den gamle pilgrimssti, der siges, at gå under mælkevejen og hvis mål er Sankt Jacobs hellige by Santiago de Compostela. Forventningens glæde mætter atmosfæren, når du sidder på det lille torv i Los Arcos, gør dig parat til morgendagens pilgrimsfærd: En vandring i historiens vingesus og i sporet af de mange pilgrimme, der har gået her.

Mod Riojas Vinmarker …

Om morgenen hører du pilgrimmenes glade latter, vandrestokkenes slag mod de toppede brosten, og du mærker begejstringen for at tage rygsæk på, snøre støvlerne, igen fornemme jorden – alt imens du i ’eget fodslag’ følger de ’gule pile’.
Glæd dig til første dags smukke og givende vandring på 29 kilometer, der bringer dig fra Navarra ind i Rioja. En behagelig vandretur i kuperet landskab, hvor du undervejs passerer byen Torres del Rio og besøger den ottekantede kirke, der har oprindelse fra Tempelridder tiden. Dagens mål er Riojas hovedby, den kendte vinby Logrono, beliggende ved Ebro flodens bredder. Du bor på hotel, tæt på det historiske centrum, den gode spanske pilgrimsmenu nydes og vinen frembragt af de lokale druer. Livsglæden og humøret er i top.

I tempelriddernes fodspor

Vandringen fortsætter over markerne, der åbner døren til det bløde Rioja landskab, fyldt med vinmarker. Inden Navarette, dagens mål, fører stien dig til den hyggelige landsby Najera, grundlagt af Tempelridder ordenen. Fra Najera følger du igen i sporet på de mange pilgrimme, dels langs vejen, dels gennem kornmarker, alt imens du nyder den fantastiske udsigt. Senere ankommer du til Santo Domingo de la Calzada – en idyllisk og historisk landsby.

Vandringen fortsætter med lette fjed gennem skovområde, siden over marker med små bække og undervejs går du ind i Castilla-Leon regionen, hvor du i horisonten kan skimte Oca bjergene. Du bor i VillaFranca Monte de Oca og u kommer dybere ind i skoven gennem det bakkede landskab  og snart opdager du de smukke Oca bjerge. I Saint Juan de Ortega har du mulighed for et besøg i det forladte kloster, alt imens dagens vandring slutter i byen Atapuerca. Byen, der ændrede menneskehedens historie.

Burgos’ gotiske katedral

Kulminationen på vandringen er den historiske by Burgos, der blev grundlagt i år 884. Du bor 2 nætter umiddelbart i nærhed af den store gotiske katedral – en af gotikkens hovedværker i Spanien.

Da vandringen er i alt 9 dage, har du én hel dag i Burgos. Du vil nyde Burgos unikke middelalderlige udtryk og de mange hyggelige torve og pladser. Glæden og tilfredsheden over vellykket Camino vandring på 145 km – ja, den er stor – fejres i den gamle historiske by!

Personlig vandring

Dagsvandringerne de to første dage er 29 kilometer (kan afkortes) , derefter 21-25 kilometer om dagen. Dog er der en dag på 34 km (her tilbydes taxi for en del af vandringen). På denne vandring har du fordelen af at gå i et fællesskab samtidig med at du går ’din egen vandring’. Hele dagen er din egen i naturens katedral, med tid til ro og væren. Derfor finder du også dit eget sted, undervejs, hvor du spiser frokost. Du går i dit tempo og kommer frem, når det passer dig. Dagsdistancerne kan afkortes efter behov. På dagens vandring arbejder vi med meditationsord – temaer for pilgrimsvandring. Bagagen transporteres, men du har også mulighed for at bære den selv.

Pilgrimsvandring?

Der kan være mange bevæggrunde til at gå en pilgrimsvandring. Uanset motiv vil du komme hjem med sindet fyldt af skønne ydre og indre oplevelser. Den spanske natur og dens fauna, friske luft, kultur og en fornemmelse af historiens vingesus. Ruten går ad de samme stier og veje og passerer de samme kirker og byer, som fordums pilgrimme mødte på deres vandring. De indre oplevelser er et kapitel for sig selv. Alle der har gået turen, har fået ’noget’ med hjem. – Og, din fysiske og mentale formåen vil blive styrket. Men den største gave er nok oplevelsen af personlig frihed og fred!

Praktisk

Afrejse den 26. maj – 3. juni 2018
Vandring i alt på 155 km.

Prisen er inklusiv

  • Fly til/fra Kastrup lufthavn Spanien
  • Transport i Spanien
  • Bagagetransport
  • 8 nætter – indkvartering hotel/pension/gæstehjem i delt dobbeltværelse
  • Halvpension: Morgenmad og aftensmad **
  • Meditationsord m.m.
  • Turleder Ann Bjerre

Egne udgifter

  • Frokoster + én aftensmad i Burgos + drikkevarer
  • Rejseforsikring

Pris

13.950,-

Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste, information om træning før vandringen.

Afrejse den 26. maj kl. 13.05 med Lufthansa

Hjemrejse den 3. juni med Luxair.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top