skip to Main Content
Menu

Rejse til Jordan – I sporet af Gudinderene, Moses og Jesu – 1. marts – 8. marts 2020

Glæd dig til en transformerende rejse til Jordan. En rejse, der bringer dig fra Nord til Syd. Ind i ørkenen – til Det Døde Hav. En rejse blandt græske guder og fortællingen om de kvindelige Gudinder: Isis og Artemis. En rejse i sporet af Jesu og Moses. Fra den transcenderende energi ved Jordanfloden og Dåbsstedet til urkraftens magiske kræfter i Petra ’Verdens syvende vidunder’. Én nat blandt stjernerne i beduintelt i Wadi Rum ørkenen, der også byder på jeepsafari i sporet af Lawarence of Arabia. Det Døde Hav med forkælelse, renselse og væren.

Blandt græske guder

Rejsen tager sit afsæt i hovedstaden Amman, der betyder den ’bløde brise’ og som bringer dig tilbage til den græske mytologi. Du ser templet for Herkules, møder Medusa, kvinden med slangehåret. Rejsen fortsætter til det nordlige Jordan hvor du træder ind i en romersk storfilm, når du besøger byen Jerash. Ind og tilbage i tiden. Du ER i tiden. Du oplever amfiteateret, Herkules templet og går forundrende gennem søjlealléen til Templet for gudinden Artemis.

Artemis er gudinde for det uberørte, naturen, det der ligger hinsides menneskets domæne. En frugtbarhedsgudinde. Du vil nyde Artemis templet, udsigten, stemningen alt imens du inspireres af gudinden Artemis og hendes budskab til dig for den videre rejse.

I Amman en nat på skønt boutique hotel med lækre værelser og god komfort.

I Jesu og Moses fodspor

Jesu lod sig døbe af Johannes Døberen i Jordan floden. Du kommer til selvsamme sted, hvor Jesu kom gående, mødte Johannes Døberen. Som Jesu steg ned i Jordanfloden og lod sig døbe, således steg Kristus legemet ned i Jesu. Du oplever et intenst og stærkt sted, hvor du mærker en fin og transcenderende energi.

Som spæd blev Moses lagt i en sivkurv, der blev sat ud på Nilen. Sivkurven blev fundet af Faraos datter, som adopterede Moses.

Du oplever Nebo-bjerget, hvor Moses skuede ud over Det Hellige Land for første gang, og hvor det siges, at han også ligger begravet. Som du står i 1100 meters højde vil du nyde panoramaudsigten over Judæaørkenen og Det Døde Hav. Ved Slangemonumentet, som symboliserer Korsfæstelsen, vil du kunne få glimt af Jerusalem og Jeriko. Du får det store overblik, ser livet i et større perspektiv på dette opløftende sted!

Naturligvis besøger du også byen Madaba, hvis historie går mere end 3500 år tilbage.  Her er det ældste kort over Det Hellige Land. Lagt som mosaik i gulvet i St. George Kirken år 560. Madaba er i dag kendt for sine byzantinske mosaikker og mosaikhåndværk.

Verdens syvende vidunder

Dybt inde i en labyrintisk klippe i Jordan ligger byen Petra. Den sagnomspundne by, der rummer stor skønhed, blev udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Du bor lige ved indgangen til dette magiske sted.

Du oplever at vandre eller ride ad den spektakulære rute gennem Wadi as-Sik – en smal kilometerlang kløft, omgivet af klipper – som strækker sig 80 meter lige op mod himlen og åbenbarer rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten.

På nabatæernes tid var Petra, der betyder klippe på græsk, et handelscentrum. Silke, krydderier og andre værdifulde varer fra Kina, Indien og Sydarabien til Ægypten, Syrien, Grækenland og Rom.

Tilbage står de rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Petra var et handelscentrum og samtidig et centrum for udveksling af ånd, tro og kultur. Derfor siges det, at ét af templerne er dedikeret til den ægyptiske Gudinde Isis.

Urkraften

Du mættes af et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed.

Bjergene i området er i sig selv mageløse, rosa glitrende om dagen og gyldenskinnende om aftenen – derfor har Petra fået tilnavnet ”Den rosenrøde by”.

Som du vandrer op ad de mange trin til ”Klostret” – hvor ikke alene klostret er imponerende, men også udsigten – vil du beriges og opløftes.

Du udforsker dalen eller vandrer op til højtliggende grave og helligdomme. Petra er et spektakulært sted. Du vil opleve hvordan energien er fortættet. Godt hjulpet på vej af den mættede jord og et leben af heste, kameler, æsler, beduiner er du på rejsen ind i urkraftens magiske kræfter. Du finder dit kraftsted. Du finder ind til din styrke og dit ståsted!

Du oplever ’Lille Petra’, der er en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. Stedet var en slags forstad til Petra, et knudepunkt for karavaneruterne

Hele tre nætter har du i Petra på gæstehjem beliggende lige ved indgangen til dette magiske sted.

Tusinde og én nats eventyr

I Wadi Rum ørkenen venter én nat blandt stjernerne. Du befinder dig i et 720 kvadratkilometer stort fredet områder, der for 30 mio. år siden blev skab ved voldsomme jordforskydninger. ’Månedalen’ kalder araberne denne efter sigende verdens smukkeste ørken. Den rummer et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne i farverne gul, rød, blå, lilla og rosa. En af de mest betagende klippeformationer har taget navn efter Lawarence of Arabia’s berømte bog ”The Seven Pillars of Wisdom”.

Du sover i ægte luksus beduintelt og kører med beduinerne på Jeepsafari, får serveret traditionelle retter og kan glædes over historiefortælling om aftenen.

Næsten synkront med solens nedstigning bliver månen tydeligere, og stjerner og planeter titter frem på himlen. Du er midt i ørkenen, under stjernerne i urhavet. Du er en del af helheden!

Det Døde Hav

De sidste to nætter tilbringes i ren luksus ved Det Døde Hav. Det Døde Hav er verdens laveste beliggende sø med en saltholdighed på omkring 31 %.

Du vil nyde ren forkælelse ved det Døde Hav, hvor det er tid til at lade sig rense i det mineralholdige helsebringende vand og bare nyde at være. Tid til at integrere alle sanseindtrykkene fra en transformerende rejse, der vil komme til at betyde en forskel i dit liv!

Du er nu klar! Klar til at møde det nye!

En transformerende rejse

Rejsen kræver, at du er godt gående og kan gå i sten, stand og ujævnt underlag. Hvis du vil op til ‘The Tresury” er der en del klippetrapper. Du kan ride på hest, køre med hestevogn andet og lette vandringen. Hvis du vælger betaler du selv direkte til rytteren.

Under rejsen forestår Ann Bjerre inspiration til en personlig indre proces med meditationer, formidling af visdom samt temaer til refleksion.

Der er desuden en engelsktalende guide, der følger os på vej.

Rejsedato: 1. marts – 8. marts 2020.

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • Fly Kastrup/Amman Lufthavn retur
 • Transport i Jordan
 • 1 nat i Amman – i delt dobbeltværelse
 • 3 nætter i Petra – i delt dobbeltværelse
 • 1 nat i Wadi Rum ørkenen – telt/ i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter ved Det Døde Hav – i delt dobbeltværelse
 • Halvpension, morgenmad + aftensmad
 • Besøg/entré ved diverse helligsteder
 • Kørsel med jeeps i Wadi Rum
 • Engelsk talende lokalguide
 • Visum til Jordan
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffør
 • Ann Bjerre

Egne udgifter

Frokoster + drikkevarer
Heste/kamelridning + drikkepenge til dette

Pris

Kr. 17.950,-.
Depositum kr. 4.500,-.
Det er prisen ved tilmelding inden den 1. oktober 2019.
Efter den 1. oktober 2019 er rejsens pris kr. 18.880,-.

Rejseplan

Den 1. Marts 2020 – afrejse fra Kastrup Lufthavn kl. 14.45 til Amman Lufthavn.
Den 8. Marts 2020 – ankomst i Kastrup Lufthavn kl.  eftermiddag.
Vi flyver med Jordan Airline. Direkte fra Kastrup til Amman Lufthavn.

Vigtigt!

Pas:

Skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen.

I forbindelse med Visum: Vi skal blot have pasoplysninger inden afrejse.

Vaccinationer:

Anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Du kan orintere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser.

Sikkerhed:

Landet er fredeligt og gæster oplever et ophold med tryghed. Myndighederne er meget opmærksomme på sikkerheden. Der er store flygtningelejre i området ind mod Syrien, men vi kommer slet ikke i nærheden af disse steder. Og, retningslinjerne fra Udenrigsministeriet følges.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top