skip to Main Content
Menu

22. – 24. november 2024

big-danmark-2

Retræte
”Hellige Nætter”
Healende ophold med kærlighed, lys og nærvær

Fredag d. 22 – søndag d. 24. november 2024

Du har nu mulighed for at deltage i en ganske særlig retræte i Maribo, på Sankt Birgitta Søstrenes kloster. Et unikt klosterophold  hvor du inviteres med på en personlig indre rejse, som begynder i den mørke vintertid – fra vintersolhverv – Juleaften – og, ind i det nye år til den dag, vi kender som helligtrekongersdag.

Menneskene har gennem tiderne fejret årstidsfesterne, som følger livshjulet. Vi kender sommersolhverv, hvor solen står højest på himlen, og hvor vi fejrer Sankt Hans. Vi kender vintersolhverv, den mørkeste dag på året – og samtidig den tid, hvor lyset fødes på ny.

De mørke nætter, der begynder ved vintersolhverv, kaldte de kloge mænd og kvinder for “De tolv hellige nætter”. I disse hellige nætter bliver kraftlinjer funderet for det kommende år. De betragtede denne tid som hellig og stræbte efter at tilbringe den i ro og stilhed…”

Ann Bjerre fortæller i interview med Mannah fra ’Lyden af et bedre liv’ om ’De tolv hellige nætter’

Lyt med her og bliv inspireret:
Lyden Af Et Bedre Liv: #246 – De tolv hellige nætter – En moderne guide til en urgammel praksis – Spirituel forfatter og underviser Ann Bjerre (libsyn.com)

 

På dette smukke og intense ophold får du udleveret bogen “De tolv hellige nætter – Kærlighed, lys og nærvær” .

Du får således hele baggrundshistorien bag de “Hellige Nætter”, ligesom du får inspirationen til  at praktisere “De Hellige Nætter”.  Bogen “De tolv Hellige nætter – Kærlighed, lys og nærvær” præsenteres, således af du er “klædt på” til dine “Hellige Nætter”.

Julehøjtiden, hvor de hellige nætter starter falder sammen med årets korteste dage, hvor lyset er mindst og dagene er korte. Mørket er på sit højeste! Fra ældgamle kilder tales der om ”12 Hellige Nætter” i forbindelse med Julen: 12 ”Hellige Nætter” før julenat og 12 ”Hellige Nætter” efter. De Hellige nætter ”mødes” Julenat.

Klosteropholdet er en nærende og fredfyldt optakt til din Julefred! – Du opløftes med dybe meditationer, nærende indsigt, fredfyldte måltider og stille vandringer langs Maribo Sø. Alt sammen med til at du genfinder din indre ro. Med en dyb indre fred er du parat til en Julefest der ikke kun har fokus på det ydre, men i langt højre grad på det indre. Du vil føle en større indre frihed, glæde og ro – og forundres og glædes over Julefesten.

 

Med fred i hjertet

Det siges, når vi fokuserer på de ”12 Hellige Nætter”, lærer at forstå denne særlige tid på året, og forvandler ”mørket” i det indre såvel som i det ydre, da vil Julefreden sænke sig. Når vi ’afslutter’ det gamle år værdigt, er nærværende og fredfyldte i Juletiden, vil vi ”gøde” hele næste års udvikling. Positivt!

Med bogen “De tolv hellige nætter – Kærlighed, lys og nærvær” har du en kærlig kilde til inspiration til de 12 ”Hellige Nætter” og dermed ”redskaber” til at nyde den søde Juletid med dyb bevidsthed om de 12 ”Hellige Nætter”. Som du beriger dig selv med denne indsigt, dette nærvær, vil du sanse hvordan din indre ro smitter af på dine omgivelser – med kærlighed, ro og nærvær!

Afsked med det gamle år

De første ”12 Hellige Nætter” starter den 13. december og varer frem til den 24. december. Det er personlighedens arbejde under de første 12 ”Hellige Nætter”. Disse nætter repræsenterer de 12 måneder i det kommende nye år.

Udviklingen af sjælen er under de næste 12 nætter fra den 24. december til den 6. januar: Her arbejdes der alene med forfinelsen af sjælens kvaliteter.

I juleoplevelsen i de ”12 Hellige Nætter” bliver kimen lagt til de kommende 12 måneder i det nye år. Derfor er disse 12 ”Hellige Nætter” ifølge de gamle kilder så vigtige.

Hellige nætter

Klosteropholdet – ”Hellige Nætter” er også korte gåture ved Maribo sø – 3 km. Gåture i naturens helende og afbalancerende kræfter er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Alle måltider indtages i stilhed, blot nyder du den klassiske musik. Din mulighed for at nyde klosterets fredfyldte og livgivende rammer mest muligt!

Glæd dig til

Glæd dig til en opløftende spirituel rejse med “De tolv hellige nætter”, hvor undervisning vil være en blanding af forløsende healings meditationer, inspiration, læring om de Tolv Hellige Nætter, Engle samt stillevandringer i naturen.

 • Autentisk og levende undervisningen, der vil opløfte og nære dig med indsigt om De Tolv Hellige Nætter, baggrundshistorien og hvordan du praktiserer De tolv hellige nætter
 • Lære om Livshjulet og  Ærkeenglene
 • Åben din bevidsthed og spirituelle kontakt
 • Forløsende healings meditationer, der understøtter din indre proces til healing og ’genopbygning’.
 • Stillevandringer i naturens katedral
 • Maden indtages i stilhed og med smuk musik (Dog ikke første og sidste måltid, her må vi tale).
 • Eget værelse med toilet/bad
 • Fuld forplejning samt eftermiddagskaffe/te
 • Du får bogen “De tolv hellige nætter”

Klosteret, stilheden – indre fred og frihed

Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted, stedet med den særlige energi. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige dit indre liv.

Rammen giver enestående muligheder for at lade julen finde sted i dybden, så du med ro kan nyde den kommende julemåned. Med dig hjem får du meditationsord til din vej i julen, så du spreder juleglæde, binder en ”lykke” om det gamle år – og går fredfyldt ind i det nye – med de dybeste ønsker for et godt og lykkebringende Nytår!

Klosterkirken med det smukke Jomfru Maria relief, biblioteket, den smukke rene spisesal og flere andre rum inviterer til en helt særlig varm fordybelse.

Hjertelig velkommen med til Maribo og ”Hellige Nætter”.

Praktisk

Klosterophold:

Der er stilhed under maden, mens musik nydes.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse.
Der serveres vegetarkost med fisk.

Prisen er inklusiv

 • 2 overnatninger
 • Eneværelse med toilet/bad
 • Fuld forplejning (aftensmad fredag til og med frokost søndag)
 • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter
Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Pris kr. 3.850,- .

Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.
Tilmeldingen er bindende.

Rejseplan

Opholdet starter fredag d. 22. november 2024 kl. 18.00 til aftensmad.

du er velkommen fra kl. 15.00.
Opholdet slutter søndag d. 24. november 2024 kl. 13.30, efter frokost.

Du får også bogen “De tolv hellige nætter”

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top