skip to Main Content
Menu

18. – 20. november 2022

big-danmark-2

Retræte
”Hellige Nætter”
Healende ophold med Lyset i menneskets hjerte, musik og meditation

Fredag d. 18. – søndag d. 20. november 2022

Du har nu mulighed for at deltage i en ganske særlig retræte i Maribo, på Sankt Birgitta Søstrenes kloster. Et unikt klosterophold med fokus på den tid, der er i forbindelse med den kristne højtid Julen, hvor fødslen af Jesus Kristus fejres.

Højtiden falder sammen med årets korteste dage, hvor lyset er mindst og dagene er korte. Mørket er på sit højeste! Fra ældgamle kilder tales der om ”12 Hellige Nætter” i forbindelse med Julen: 12 ”Hellige Nætter” før julenat og 12 ”Hellige Nætter” efter. De Hellige nætter ”mødes” Julenat.

På dette smukke og intense ophold får du udleveret det fulde materiale “Hellige Nætter”. Du får således hele baggrundshistorien bag de “Hellige Nætter”, ligesom du får inspirationen til  at arbejde med “De Hellige Nætter”.  Materialet bliver gennemgået, således af du er “klædt på” til dine “Hellige Nætter”.

Med fred i hjertet

Det siges, når vi fokuserer på de ”12 Hellige Nætter”, lærer at forstå denne særlige tid på året, og forvandler ”mørket” i det indre såvel som i det ydre, da vil Julefreden sænke sig. Når vi ’afslutter’ det gamle år værdigt, er nærværende og fredfyldte i Juletiden, vil vi ”gøde” hele næste års udvikling. Positivt!

Du vil blive introduceret til de 12 ”Hellige Nætter” få ”redskaber” med til at nyde den søde Juletid med dyb bevidsthed om de 12 ”Hellige Nætter”.

Afsked med det gamle år

De første ”12 Hellige Nætter” starter den 13. december og varer frem til den 24. december. Det er personlighedens arbejde under de første 12 ”Hellige Nætter”. Disse nætter repræsenterer de 12 måneder i det kommende nye år.

Udviklingen af sjælen er under de næste 12 nætter fra den 24. december til den 6. januar: Her arbejdes der alene med forfinelsen af sjælens kvaliteter.

I juleoplevelsen i de ”12 Hellige Nætter” bliver kimen lagt til de kommende 12 måneder i det nye år. Derfor er disse 12 ”Hellige Nætter” ifølge de gamle kilder så vigtige.

Meditation og bøn under de ”Hellige Nætter” vil være formskabende og udviklende for den enkelte: En ”vej” til at sige ja til fødslen og integrationen af den fornyelse du ønsker i dit liv i det nye års komme.

Hellige nætter

Klosteropholdet – ”Hellige Nætter” er også korte gåture ved Maribo sø – 3 km. Gåture i naturens helende og afbalancerende kræfter er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Du vil have mulighed for stilhedsmeditation morgen og aften. Alle måltider indtages i stilhed, blot nyder du den klassiske musik. Din mulighed for at nyde klosterets fredfyldte og livgivende rammer mest muligt!

Det nye års komme

Rammen giver enestående muligheder for at lade julen finde sted i dybden, så du med ro kan nyde den kommende julemåned. Med dig hjem får du meditationsord til din vej i julen, så du spreder juleglæde, binder en ”lykke” om det gamle år – og går fredfyldt ind i det nye – med de dybeste ønsker for et godt og lykkebringende Nytår!

Sankt Birgittas kloster

Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted, stedet med den særlige energi. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige dit indre liv.

Klosterkirken med det smukke Jomfru Maria relief, biblioteket, den smukke rene spisesal og flere andre rum inviterer til en helt særlig varm fordybelse.

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Fuld forplejning samt eftermiddagskaffe/te.

Hjertelig velkommen med til Maribo og ”Hellige Nætter”.

Praktisk

Klosterophold:

Der er stilhed under maden, mens musik nydes.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse.
Der serveres vegetarkost med fisk.

Prisen er inklusiv

  • 2 overnatninger
  • Eneværelse med toilet/bad
  • Fuld forplejning (aftensmad fredag til og med frokost søndag)
  • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter
Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Pris kr. 3.750,- .

Ved tilmelding modtager du faktura og praktisk før klosteropholdet.
Depositum kr. 1.000,-. Depositum refunderes ikke.

Rejseplan

Opholdet starter fredag d. 18. november 2022 kl. 18.00 til aftensmad.

du er velkommen fra kl. 15.00.
Opholdet slutter søndag d. 20. november 2022 kl. 13.30, efter frokost.

Du får også bogen “De tolv hellige nætter”

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top