skip to Main Content
Menu

Torsdag d. 23. – 25. november 2023

Retræte
”Livets Labyrint”
Healende ophold med labyrinten, musik og meditation

Torsdag d. 23.- lørdag d. 25. november 2023

Nu har du mulighed for at være med på en inderlig og fredfyldt retræte ”Livets Labyrint” inspireret af, og som smuk optakt til en fredfyldt og kærlig Julefest for dig! – Klosteropholdet er levende og nærværende indsigt om Julevisionen og Livets Labyrint og byder på sanselige musikaftener i Maribo Domkirke samt vandring i labyrinten.

Der vil være forløsende meditationer, bøn og stillevandringer langs vandet.

Det er den smukkeste optakt til at træde ind i Julemåneden, med en generindring af ”Lyset” og ”Tro, håb og kærlighed”.

Hjertelig velkommen med til ”Livets Labyrint”, der båret frem at musikkens healende toner og forløsende meditationer nærer dit indre sjælsbarn, giver dig et sanseligt og kærligt spirituelt løft for dig i dit liv til i endnu højere grad at nyde, sanse og være Julens budskab: ”Fred over Jord”.

Vinterjævndøgn – ”Lyset fødes”

Som vi står ved indgangen af vinterjævndøgn den 21. december, befinder vi os snart ved ”Lysets” fødsel. Det er den mørkeste tid på året, menneskets sjæl åbner sig for mørket, trækker indad i det dybe feminine, hvor en åndelig befrugtning kan finde sted i den menneskelige sjæl! Vintersolhverv er for mennesket forbundet med: Den dag hvor ’lyset’ fødes.

I denne mørke tid fødes ”kærlighedens budskab”. Du vil næres af Evangeliernes glade Julevision, en vej til ’genfødsel’ til at leve vor essens og glemte bevidsthed om hvem vi i virkeligheden er.

Glæd dig derfor til at generindre Julevisionens dybe budskab til dig. Til at aktivere denne indsigt i dit liv, styrke din kærlige forbindelse med dig selv, og komme i dybere kontakt med din sjæls essens.

Glæd dig til at være det åbne modtagende kar, sige JA, til at det nyt kan fødes i dig, som naturen ligger i dvale, samler kræfter – for meget snart – at spirer og få nyt liv!

Livets Labyrint

Labyrinten er et ældgammelt, universelt motiv. En tradition, der måske går helt tilbage til Kong Salomon og de magiske traditioner, der udspringer af den ægyptiske kultur. I de kristne kirker, i Middelalderen, blev labyrintvandring i kirkens gulv introduceret som et mikrokosmisk symbol for kosmos selv. Derfor, når man i middelalderen foretog en vandring i labyrinten, tolkede man det som Vejen til det guddommelige Jerusalem – vejen til Paradiset! En vandring ”Hjem til sig selv”.

Du vil nyde at inspireres og få indsigt om Labyrinten, som den dag i dag stadig eksisterer i Frankrig i Katedralen Chartres. Og, du kan i den grad se frem til at nyde meditativ vandring i Labyrinten. Ikke i Chartres, men i Maribo, i selvsamme Labyrintform, som den i Chartres.

Mens du opløftes af musikkens healende toner i Maribo Dom Kirke er du på vandring ”hjem til dig”!

Den indre symfoni

Du vil beriges af hele to koncerter i Maribo Domkirke. Det er ren næring til dit indre sjælsbarn at være i den smukke kirke, som er konstrueret efter den nordiske profet Birgitta af Vadstenas kanaliseringer for at virke på mennesket.

Musik healer, de ved vi! – Du vil derfor se frem til både på bevidst og på ubevidst plan at lade dig opløfte: Sjæleligt, følelses- og tankemæssigt samt fysik.

Forløsende meditationer

Det smukke klosterophold har til hensigt at illuminere dit indre, mætte dit indre sjælsbarn med finhed, skønhed, levende nærvær og sansning samt forløsende meditationer, bøn og stillevandringer langs vandet.

Sjælsøvelser, der der understøtter ”rejsen hjem” til dig!

Glæd dig til at blive næret og inspireret på dybeste plan til din Julemåned og til ”Livets labyrint”.

”Livets labyrint” er:

 • Historien om Julevisionen
 • Læring om Labyrinten
 • Vandring i Labyrinten/Chartres i Maribo
 • Koncert i Maribo Domkirke
 • Inspiration til din livsfornyelse – og personlig vækst!
 • Stillevandringer langs vandet
 • Forløsende meditationer og bøn
 • Musik og stilhed ved måltiderne

Maribo Kloster

Du vil nyde berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Vi bor på Birgitte Søstrenes Kloster i Maribo. Maribo Kloster er alle dage blevet betragtet som et helligt sted. Et sted, der beriger sjælen. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige den indre vej. Denne smukke ramme understøtter et livgivende og dybt nærende kursus: ”Livets Labyrint”.

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Maden består af gode nærende måltider – vegetariske + fisk, kokkereret med stort nærvær og kærlighed.

Stilheden og naturen …

Måltiderne indtages i stilhed, mens du nyder smuk musik.

Klosteropholdet er også vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter, og er med til at understøtte et givende og nærende ophold på Maribo Kloster. Som naturen er i dyb indre ro, bibringes du i ro og afklaring. Vandringer på 3-5 kilometer.

Bemærk: Vi går til Maribo Domkirke om aftenen!

…“at lade sig opløfte”

Klosteropholdet er levende formidling, miniøvelser, forløsende meditationer, musik.

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • 2 nætter
 • Eneværelse med toilet/bad
 • Fuld forplejning (Kaffe/kage torsdag til og med morgenmad lørdag)
 • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Opholdets pris kr. 3.850,-.

Tilmelding er bindende.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse.

Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.

Muligvis serveres der kylling en af dagene, derfor hvis du er vegetar give besked herom.

Ved tilmelding modtager du faktura lidt information klosteropholdet. 

Rejseplan

Dag 1, torsdag:

Ankomst torsdag d. 23. november 2023 for check in kl. 17-18

Middag kl. 18.00.

Undervisning, meditationer og bøn

Dag 2, fredag:

Fuld dagsprogram med stillevandringer, meditationer, indsigt, bøn og væren. Natkirke og musik i Maribo Domkirke.

Dag 3, lørdag:

Meditation, indsigt og afslutning

Afrejse lørdag d. 25. november 2023 kl. 11.00.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top