skip to Main Content
Menu

24.-30. august 2020

big-skotland

Vandring i Skotland: Verdens ældste sted Iona – “I pagt med naturen”. Den 23.-30.august 2020.

Rejsen til den afsides liggende mytiske ø Iona er en oplevelse for livet. Iona kaldes ”Druidernes ø” og ”Duens ø”. På Iona – der siges, at være verdens ældste sted – venter dig en sublim naturoplevelse.

Måske ved du ikke hvad du søger, men du føler en indre tilskyndelse til at drage af sted. Det er grund nok! – Der er en helt særlig stemning på Iona i Hebriderne. En fornemmelse af, at en blød dyne af fred og afslappethed, smyger sig om dig.

Rejsen i år 2020 har særlig fokus på landskabstemplerne og hvordan du kan bruge denne viden i dit liv. Derfor vil rejsen indeholde personlige refektioner/opgaver, som har til hensigt at berige dig i dit liv, dér hvor du er lige nu! – Rejsen har således fokus på energien i naturen, der korresponderer med menneskets krop.

Det skotske højland

Rammen for en rejse i særklasse sættes ved buskørsel fra Edingburgh lufthavn gennem det skotske højland. Den afsides liggende mytiske ø Iona lader vente på sig og du kan glæde dig til en aften i havnebyen Oban, inden du næste dag forsætter rejsen mod den lille ø med ”Det tynde slør” mellem himmel og jord.

Hebriderne

Rejsen til Hebriderne er fascinerende med unikke naturoplevelser. Et storslået møde med den lille ø i evighedens univers i Atlanterhavet. Fremmedartede bakker, hvor bregner og lyngplanter vokser side om side, klippefremspring i smukke farver. Det rige dyreliv: Den lille fascinerende søpapegøje, sæler, der ivrigt svømmer efter fiskekuttere, i håb om godbidder. Hvaler og hajer kan ses af den heldige. Sidst, og ikke mindst er de mange fritgående får og køer, græssende på marker og enge, med til at skabe en uforglemmelig oplevelse.

Iona – “Duens ø”

Hele 5 dage har vi på Iona, “Duens ø” i samklang med druiderne og Sankt Columbas livsivsfilosofi. Du får mulighed for at deltage på en offroad-vandring i en natur, hvor du får følelsen af, at ’himmel og hav’ går i ét. Hvor lyset er så klart, og danner det smukkeste farvespil.

Du bor på lækkert hotel, hvorfra der fra restaurationen er udsigt til vandet. Hotellet byder på hjertevarme, og dejlig mad. En nærende og givende ramme, hvorfra vore vandringer går i den unikke natur. Om aftenen går vi til den gamle Abbey, deltager i stemningsfyldte ceremonier, alt i det omfang du måtte ønske. Værelserne er hyggelige. Du bor i delt twin room.

Øen Staffa

Er unik vandring i Druidernes energispor, og Columbas fodspor: Vandring til ’landskabstemplerne’, ’Eremit-stedet’ og mulighed for ’at finde din plads’ i cirklen. Stemningsfuld vandring til Månebjerget og ’Kilden for klarsyn og indsigt’. Besøg i den smukke Abbey, bygget der hvor Columbas kloster lå. Han lod klosteret opføre ovenpå det tidligere druidested. I dag et økumenisk ’kloster’, der arbejder for forståelse mellem verdens forskellige trossamfund. Du er velkommen til at deltage i deres ’messer’.
Opholdet på Iona byder også på sejltur til øen Staffa, dens syngende hule, der inspirerede komponisten Felix Mendelssohn til hans fantastiske værk ouverturen “Hebriderne”.

Iona sten

Naturligvis vil du nyde at finde dem ved en af de mange strande på verdens ældste sted. Her finder du den ene unikke sten efter den anden, slebet rund og harmonisk gennem milliarder af år. Du sætter dig ved stranden, med fårene, ser, leder efter de berømte Iona sten. Dem bringer du med dig hjem og den gode energi fra dette magiske sted!

Druiderne og Sankt Columba

Druiderne er keltiske præster med dyb indsigt i naturens mysterier samt båndet mellem menneske. Deres historie kædes sammen med den irske munk Columba, der kom til øen i ca. år 500. Han byggede bro til druidernes visdom og etablerede et kloster på øen – et nyt fællesskab – baseret på den keltiske spiritualitet. Derfor er Iona også blevet betragtet som et åndeligt lystårn, hvis stråler rakte langt ud over Skotlands grænser. Det fornemmes!

’Som at komme hjem’

Vandringen gennem de helt særegne landskaber, kædet sammen med uforlignelige indre og ydre oplevelser, sætter sit tydelige energispor hos enhver der søger. En følelse af at blive hel, er det rette ord. Og, det er ganske vist: Øen er øen med ”Det tynde slør”.

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • Flytransport fra/til Kastrup + transport i Skotland
 • 5 nætter på Iona/Hotel – delt twin værelse
 • 2 nætter i Oban – i delt twin værelse
 • Helpension **
 • Inspiration om kelterne, druiderne, Columba
 • Vandring i Landskabstemplerne
 • Personlige reflektioner/opgaver i forhold til landskabstemplerne
 • Sejltur til øen Staffa

Egne udgifter

 • Drikkevarer
 • Frokost på udrejsedagen + hjemrejsedagen + **2 frokoster på Iona
 • Rejseforsikring

Pris

Rejsens pris kr. 16.500,-.

Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste og information om retrætens indhold. Depositum kr. 4.500,-.

Rejseplan

23.-30. august 2020

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top