skip to Main Content
Menu

Gralsrejse  den 4.-8.oktober 2022

chartres

Gralskursus i Frankrig: Chartres – “Labyrinten”, den 4.-8. oktober 2022

I byen Chartres, Frankrig, beliggende 80 km vest for Paris, finder vi den gotiske katedral Notre Dame de Chartres. Dette vidunderlige bygningsværk, der blev grundlagt i 1020 og genopført efter en brand i 1194, gemmer på en historie, der indeholder alt, hvad et spirituelt pilgrimshjerte kan begære.

Chartres er stedet, hvor ”ny” begyndelse er mulig. Bogen ”Vand til vin – Katedralen og budskabet om livsglæden” blev ”født” under en rejse til Notre Dame de Chartres. Katedralen er omdrejningspunktet for gralskurset “Labyrinten”. Temaet er “Livets Labyrint” og du kommer til at gå i den berømte labyrint!

Katedralen

Når du står ansigt til ansigt med den 10.875 m2 store kateral forbløffes og forundres du. Du kigger op mod dets tårne – prydet med tegn for Solen og Månen. Og, måske du kommer til at tænke på ”Jordens søjler”, roman skrevet af forfatteren Ken Follett? Hvem har bygget dette imponerende bygningsværk? Og, er der et skjult budskab?

Men jorden katedralen er bygget på, har en historie der går endnu længere tilbage end år 1020. Vi skal helt tilbage til den før kristne periode, hvor det siges, at kelternes præster Druiderne holdt til i Chartres. Katedralen er opført på ”Druidernes høj” – i dag katedralens krypt – stedet vor druiderne blev indviet i naturen og jordens rytme. I krypten finder vi ”Druiderens brønd” og ”Vor Frue under jorden”.

Budskabet

Når du træder ind i katedralen bliver du bjergtaget, det er sansernes eufori: den lette energi, det bløde lys og de sarte farver fra de uendelige glasmosaikker – i blå, rosa, røde og gule nuancer. Akustikken er rund, behagelig og beroligende. Hele katedralen er bygget som en hyldest til livet, naturen og tanken om livet som en ”pilgrimsvandring”.

Du vil nyde ”Den blå Madonna” med barnet. Den skønneste glasmosaik i alle farvenuancer – den blå er den klareste. En blå farve man den dag i dag ikke ved hvordan skabes. Hele tiden en ny facet, et farveskift, alt efter solen på himlen og årstiden. Hvad vil hun fortælle dig?

Labyrinten

I katedralens gulv finder du labyrinten, som er den jordiske pilgrimsvandring mod det himmelske Jerusalem. Du kommer til at gå i labyrinten – uden for åbningstid. En stjernestund! At vandre i labyrinten tilskrives at kunne transformere og påvirke en personlig, sjælelig udvikling.

Labyrinten er et ældgammelt, universelt motiv. At vandre i labyrinten er en tradition, der måske går helt tilbage til Kong Salomon og de magiske traditioner, der udspringer af den ægyptiske kultur.

At vandre barfodet i labyrinten i Chartres sidestilles med at gå pilgrimsvandring til Jerusalem. Pilgrimsvandringen er en fysisk handling med et spirituelt formål, der symboliserer sjælens rejse til det guddommelige Jerusalem. Det samme er vandringen i labyrinten i Chartres. En vandring mod det guddommelige, hvor det handler om at være villig til at give og modtage.

Gralskursus

Gralskursets “Labyrinten” tager afsæt i bogen ”Vand til vin” og er introduktion til katedralens skjulte budskaber, eventyrfortælling, bibelcitater, meditationer og vandring i labyrinten i katedralens gulv, samt unik vandring på den gamle pilgrimsrute.

Gralskurset “Labyrinten”  har som hoved tema labyrinten.

Kurset foregår i Chartres Katedralen og tæt ved.

Kurset er spirituel undervisning med afsæt i bogen “Vand til vin”. Meditativ bevægelse med musik samt meditationer. Kurset foregår i et unik samarbejde med tyske Christophe.

De 5 kursus dage indeholder:

 • Den 4. oktober – Ankomst og fællesmiddag i Chartres
 • Den 5. oktober – intensive kursus moduler ved Ann Bjerre
 • Den 6. oktober – intensive kursus moduler ved tyske Christophe (“Vand til vin) og Ann Bjerre.
 • Den 7. oktober – intensive kursus moduler ved Christophe og Ann Bjerre
 • Den 7. oktober  – Meditativ vandring i Labyrinten efter lukketid
 • Den 8. oktober – afslutning og afrejse til Lufthavnen i Paris

Kurset starter den 4. oktober ved fællesmiddag i Chartres og slutter om morgenen den 8. oktober 2022.

Med i prisen er  den gode service: Fly, bustransport og hotel.

Din genvejstast til en dyb og transformerende Gralsrejse!

Vil du ‘be’ gejstres?

Gralskurset foregår i Notre Dame de Chartres. Stedet, hvor jorden siges, at have en særlig energi, befordrende for den åndelige udvikling. Glæd dig til intens opdagelsesrejse i katedralens univers rig på skjulte forbindelser og sammenhænge. Vær forberedt på at udbyttet ved at deltage i Gralsrejsen er at blive ‘be’ gejstret og spirituelt beriget når du drager på vandring ind i den gotiske katedral!

For hvem er gralskurset?

 • For alle interesserede
 • For dig der arbejder med og for mennesker!

Praktisk

Prisen for Gralsrejsen er inklusiv

 • Gralskursus “Labyriten” som beskrevet ovenfor i Chartres, Frankrig
 • Intensive kursus moduller ved Ann Bjerre og Christophe
 • Vandring i Labyrinten og meget, meget mere
 • Høretelefoner, som bruges i Katedralen
 • Fly fra København Lufthavn Paris og retur
 • Bus transfer fra Lufthavn til hotel i Chartres – og retur
 • Indkvartering i delt twin room på hotel, beliggende tæt ved katedralen
 • Morgen buffet
 • Fællesmiddag om aftenen den 4. oktober

Egne udgifter

 • Frokoster
 • Aftensmad – dog ikke den 4. oktober
 • Drikkevarer og café besøg
 • Rejseforsikring

Gralskursus i Frankrig “Labyrinten” kr. 11.600,-

Ved tilmelding inden den 9. maj er prisen kr. 10.800,-.

Fra den 9. maj 2022 er prisen kr. 11.600,-.

Ved tilmelding indbetales depositum kr. 3.900,-. Herefter modtager du en kvittering og i løbet af en uges tid for du tilsendt faktura samt lidt information.

Indbetalt depositum  refunderes generelt ikke.

Gralskurset er omfattet af Rejsegarantifonden.

Hvis Ann Bjerre eller Christophe må aflyse, får du hele det indbetalte beløb retur.

Godt at vide, når du deltager i Gralsrejsen “Labyrinten”:

 • Tyske Christophe underviser på engelsk. Kan hænde, at han også taler tysk. I så fald oversætter jeg.
 • Der vil være undervisning i op til 90 minutter ad gangen. Nogle gange står vi op andre gange er der mulighed for at sidde ned.
 • Gralskurset er intensiv spirituel undervisning!

Rejseplan

Afrejse fra København Lufthavn den 4. oktober 2022 flytider er på vej 🙂

Ankomst i Købehavn Lufthavn den 8. oktober 2022 flytider er på vej 🙂

Vi flyver med SAS

Book min rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top