skip to Main Content
Menu

Den 22. – 24. juni 2024

Spirituelt Retræte
’Livsfornyelse ved sommersolhverv’

Den 22. – 24. juni 2024

Glæd dig til at deltage på en magisk og opløftende retræte på Maribo Kloster – fyldt med skønhed, renhed og åndelige næring. Retræten er en kærkommen pause i en ganske særlig tid, og afholdes i forbindelse med sommersolhverv.

Den 20. juni er det sommersolhverv. Solen står på sit allerhøjeste. Naturen frydes i lyset, og fremviser sin duftende skønhed. Det er en glædens tid, fejring af lyset.

Og, den 23. juni fejrer vi Sankthansaften. Sankthansbålet er glædesblusset, en fejring af Johannes Døberen, forløberen for indstrømningen af Kristus-lysets kærlighed på jorden.

Mennesket modnes, åbner sit hjerte, sit sind i kærlighed og forløst glæde. At stå modnet og stråle i din sjælsessens akkurat som naturen ved sommersolhverv iklæder sig sin prægtige skønne kærlighedens kappe.

Som en ekstra oplevelse er det fuldmåne den 22. juni. En chance for at give slippe på det gamle og give plads og åbne op for ”Livsfornyelse” ved glædesblusset den 23. juni.

Retræten har fokus på at styrke din iboende spiritualitet og hjertes visdom. Skønhed, nydelse, den indre fred, naturen, selvomsorg og selvhealing er i højsædet. Du renses af vandet og månens stråler, transformers af solen, jorden, bålet og kristusimpulsen. Glæd dig til årets ”vendepunkt” år 2024.

Hos Birgittinerne

Du vil nyde berigende dage på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Klosteret og jorden ved Maribo er alle dage blevet betragtet som et helligt sted. Et sted, der beriger sjælen. Og det mærkes! Naturens skønhed, klosterets varme rene rammer, den gode enkle kost samt de smukt indrettede klosterceller – alt sammen med til at nære og berige den indre vej. Denne smukke ramme understøtter en livgivende, åndeligt nærende retræte: ”Livsfornyelse ved sommersolhverv”.

Du har eget klosterværelse med toilet og bad. Maden består af gode nærende måltider – vegetariske + fisk, kokkereret med stort nærvær og kærlighed.

”Livsfornyelse ved sommersolhverv”:

Du beriges af et vekslende program blandet af stillevandringer, musik og stilhed ved maden. Inspirerende og levende formidling om Kristusimpulsen og kristuslegender. Indsigt i livshjulet og menneskes plads ’Det indre livshjul’.  Månen og solens betydning for mennesket også rent symbolsk. Sanselige og healende meditationer samt fordybelse og væren ved fuldmåne og Sankthansbålet.

Glæd dig til at træde ind i en spirituel ramme, der vil støtte din ’indre rejse’ hjem til dit kærlige hjerte, intensivere din personlige udvikling, dit spirituelle liv.  Du er på en indre rejse, hvor du på dybeste plan vil erfare, at du er på den indre pilgrimsrejse, hvor hjertet er dit kompas.

De spirituelle redskaber er:

 • Kristuslegender, kristusimpulsen
 • Livshulet, årets rytme og menneske plads
 • Forløsende meditationer og bøn
 • Fuldmåne ceremoni
 • Sankthansbålet
 • Chackra afbalancering
 • Lære at forbinde dig med universets healende kærlighedsstrøm
 • Stillevandringer langs vandet
 • Musik og stilhed ved måltiderne

Sanselige meditationer

Det smukke klosterophold har til hensigt at illuminere dit indre, mætte dit indre sjælsbarn med finhed, skønhed, levende nærvær og sansning samt forløsende meditationer og bøn. Du vil nyde at drage ind i det indre landskab og sanse forløsende og lutrende meditationer. Du vil nyde guidede meditationer, der forbinder dig med din guddommelige essens, dit lys. Ved Sankthansbålet, forløses og transformeres vi af ildens flammer, i livsglæde og lethed.

Stilheden og naturen …

Måltiderne indtages i stilhed, mens du nyder smuk musik.

Klosteropholdet er også vandringerne i naturens helende og afbalancerende kræfter, og er med til at understøtte et opløftende ophold på Maribo Kloster. Du vil nyde fuldmåne vandring og væren, samt Sankthansaften ved bålet.

Som du forbinder dig med naturen, som er i dyb indre ro, bibringes du i ro og afklaring. Vandringer på 3-5 kilometer. Bemærk: Der kan være vandring om aftenen.

Praktisk

Prisen er inklusiv

 • 2 nætter
 • Eneværelse med toilet/bad
 • Fuld forplejning (inklusiv kaffe/kage om eftermiddagen)
 • Eftermiddags kaffe/te

Egne udgifter

Individuel transport til:

Sankt Birgitta Kloster
Refshalevej 81
4930 Maribo

Pris

Opholdets pris kr. 3.850, –

Tilmelding er bindende.

Ved tilmelding anfør venligst hvis I er et par eller 2 der gerne vil dele værelse.

Der vil blive serveret vegetarkost + fisk.

Der serveres kylling søndag, derfor hvis du er vegetar give besked herom.

Ca. 1 uge før retræte start fremsendes mail med detaljeret program

Program

Opholdet:

Kursus start:

Lørdag d. 22. juni 2024 til frokost kl. 12.00.

Du er velkommen fra kl. 11.00.

Fuld dagsprogram

Søndag den 23. juni

Fuld dagsprogram

Kursus slutter:

Mandag den 24. juni 2024, kl. 10.00, efter morgenmad og refleksion

Programmet indeholder undervisning, vandring. Stilleperioder, med tid til væren og refleksion, og som det fremgår af de spirituelle redskaber

Ca. 1 uge før afholdelse af retræte fremsendes pr. mail detaljeret program.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top