skip to Main Content
Menu

Nye datoer kommer i 2025

Vandring fra Portugal på Den Portugisiske Camino: ’Fra Tui til Santiago og Finisterra’ – Nye datoer kommer i 2025

Tag med på eventyrlig vandring på Den Portugisiske Camino. Vandring tager sit afsæt ved floden Minho, der danner grænsen mellem Portugal og Spanien – og bevæger sig ind i det frodige grønne Galicien ”Sankt Jacobs land” og forener ”vejen” med ”målet”. Du ankommer til katedralen i Santiago de Compostela, får pilgrimsbevis, tapasaften og oplever bevægende messe i katedralen. Men ikke nok med det, rejsen kulminerer ved Atlanterhavet, ved Capo Finisterra, som betyder ”Verdens Ende”.

Ved ”Verdens Ende” har du en hel dag, oplever det storslåede Atlanterhav, nyder vandring langs stranden og finder din muslingeskal ved den skønneste strand samt spiser middag helt ude ved Light House i Finis Terra!

Glæd dig til en unik vandring igennem Galicien ad den Portugisiske Camino. El Camino betyder vejen. Vejen ad den gamle pilgrimssti, der siges at gå under Mælkevejen.

Som vi kommer gående mod Sankt Jacobs hellige by Santiago de Compostela – ser vi det hele fra ”en anden vinkel” – nyt kan fødes!

Ved Atlanterhavet og ”Verdens Ende” er det tid til at ligge ”gammelt fra sig”, vende beriget og opløftet hjem.

Du bor to dage på Parador i den middelalderlige by Tui med den berømte katedral og Clarissa klosteret – og formidabel udsigt over floden Minho. Du kan glæde dig til forkælelse og stemningsfuldt ophold på ægte Parador Hotel med pool.

Forventningens glæde mætter atmosfæren. Du kan høre pilgrimmenes glade latter, vandrestokkenes slag mod de toppede brosten. Beredt med dagsrygsæk, vandrestøvler og pilgrimspas fører ruten dig ad de snoede stier og veje, gennem skoven og åbne marker på den gamle rute i sporet af de utallige pilgrimme, der gennem årene har gået “vejen”.

Det er fredfyldt vandring ad de gamle spor og stier gennem et område domineret af stor frodighed med marker, vindyrkning og frugtplantager.  Gennem skove, skønne landsbyer, hyggelige stræder forbi historiske steder. Pilgrimsruten følger fortrinsvis Romerrigets gamle vej gennem Galicien. Du vil nyde at holde stop ved de gamle kirker i landsbyerne, nyde en forfriskning, måske en friskpresset appelsinjuice. Med fornyet energi fortsætter du vandringen, mærker solen og vinden i dit ansigt og lader ”de gule pile” vise vej. 

Frodigt landskab og formidable udsigter

Den Portugisiske Camino byder på formidable udsigter og indkvartering på hoteller og pensioner i delt dobbeltværelse. Indkvartering i byen Pontevedra, som har en imponerende gammel bydel med charmerende pladser. Vandring gennem skov og floddale og mellem vinmarker og ankomst til den rolige kurby Caldas de Reis, som ligger smukt ved floden Rio Umia. I Caldas de Reis har du mulighed for at nyde de termiske kilder med 40 grader varmt vand. Du passerer imponerende helligdomme, og på den sidste dags vandring nyder du duften af eukalyptus træer. Snart kan du ane spirene på katedralen i Santiago de Compostela.

Santiago de Compostela

I Santiago de Compostela bor du 2 nætter på lille hotel, beliggende i hjertet af den gamle pilgrimsby og tæt ved katedralen. Du bor i den gamle bydel, hvor pilgrimmene gennem århundrede er kommet gående. Du kan opleve den helt enestående messe i katedralen. Katedralen er under renovation – vi besøger katedralens museum.

Pilgrimsbevis udleveres ved fremvisning af pilgrimspas, som indeholder de stempler, du har modtaget undervejs.

Du får tid til at nyde byen, der oser af atmosfære og pilgrimmene. Glæden og tilfredsheden over vellykket Caminovandring – ja, den er stor! Du vil nyde ægte spansk tapas, når det er bedst. Og, samtidig kan du se frem til:

Finisterra – “Verdens ende”

Fra Santiago med bus til Atlanterhavet og ”Verdens Ende”. Dette er kulminationen på vandring ad Den Portugisiske Camino. Du vil nyde den fantastiske strand, mærke Nordatlantens friske vinde, finde din muslingeskal – og som solen sænker sig i vest, spiser du middag helt ude ved Light House Capo Finisterra … en stjernestund og smuk afslutning på din vandring.

At finde din personlige muslingeskal er ”dit symbol” og den endelige afslutning på pilgrimmens vandring. Med din muslingeskal i lommen er det tid at give slip på det gamle, tid til ”ny begyndelse” – byde alt det nye velkomment.

Alt efter temperament kan du vælge at gå mere eller mindre ved Finisterra. Bussen følger os hele dagen.

Personlig vandring

På denne vandring har du fordelen af at gå i et fællesskab samtidig med, at du går ’din egen personlige vandring’. Dagen er din egen. Du går i dit tempo og kommer frem, når det passer dig. Vandring i alt 115 km. Dagsdistancerne kan afkortes efter behov.

Stiernes beskaffenhed er relativt ukomplicerede og med moderate højdeforskelle.

På dagens vandring arbejder vi med meditationsord – temaer for pilgrimsvandring. Transport af bagage er inklusiv i rejsen. Således transporteres bagagen fra sted til sted, og du behøver blot en let dagsrygsæk til dagens vandring.

Praktisk

Nye datoer kommer

Prisen er inklusiv

 • Fly fra/til Kastrup lufthavn til/fra Spanien
 • Transport i Spanien
 • 2 nætter i Tui på Parador
 • 3 nætter – undervejs på pensioner/hoteller
 • 2 nætter i Santiago de Compostela
 • Halvpension: Morgenmad + aftensmad
 • Pilgrimspas i Santiago de Compostela
 • Tapas i Santiago de Compostela
 • Bustur og middag i “Finisterra”
 • Bagagetransport

Egne udgifter

 • Frokoster
 • Rejseforsikring
 • Taxikørsel ved afkortning af dagsdistancer

Pris

Pris kr. 14.750,-.
Depositum kr. 3.900,-.
Ved tilmelding modtager du rejsebevis, pakkeliste og information om træning.

Rejseplan

Nye datoer kommer

Afrejse fra Kastrup dato kommer

Hjemrejse fra Santiago dato kommer

Vi flyver med IB.

Book din rejse

Rejsebetingelser

Læs rejsebetingelser her.

Back To Top