skip to Main Content
Menu
De Tolv Hellige Nætter: Kærlighed, Lys Og Nærvær – En Moderne Guidebog Til En Urgammel Praksis

De tolv hellige nætter: Kærlighed, lys og nærvær – en moderne guidebog til en urgammel praksis

Den 4. november 2021 udkom bogen ”De tolv hellige nætter: Kærlighed, lys og nærvær – en moderne guidebog til en urgammel praksis”

Den handler om at få en nærende og opløftende jul, hvor sjælen næres og hvor vi også har har fokus på Julestjernen og det åndelige element i livet, samt ser kærligt til Juletræet,  som kommer fra Moder Jord.

De tolv hellige nætter en invitation til at ‘gen’ erindre mysteriet og kærlighedens budskab, der handler om at være vores sjæls essens og dermed få et mere fredfyldt, glædeligt og kærligt liv, i dybere respekt overfor hinanden og for naturen.

I gennem de sidste flere år har jeg undervist i ”De tolv hellige nætter” og en arbejdsmanual er stille og roligt blevet til. Tænkte faktisk ej, at det skulle blive en bog. MEN, den ville fødes!

Fra det øjeblik jeg tog mit arbejdshæfte op ad skuffen og til jeg stod med en smuk bog i  hånden den 4. november 2021 var der gået mindre en fire uger! “De tolv hellige nætter” blev klar netop dagen før Bogforum 2021! At den kan blive færdig på så kort tid er i sig selv ganske særligt, men at den kan blive færdig – så hurtigt – i tiden op til Bogforum er ganske enkelt vildt! Da alle inden for bogbranchen  har travlt i dén tid.

Så… bogen ”De tolv hellige nætter: Kærlighed, lys og nærvær – en moderne guidebog til en urgammel praksis” ville manifestere sig og blive en bog.

Her følger et lille udsnit fra bogen, fra kapitlet: Kære læser.


”Kære læser

I denne bog vil jeg invitere dig med på en personlig indre rejse, som begynder i den mørke vintertid – fra vintersolhverv og ind i det nye år til den dag, vi kender som helligtrekongersdag.

Menneskene har gennem tiderne fejret årstidsfesterne, som følger livshjulet. Vi kender sommersolhverv, hvor solen står højest på himlen, og hvor vi fejrer Sankt Hans. Vi kender vintersolhverv, den mørkeste dag på året – og samtidig den tid, hvor lyset fødes på ny.

For de gamle folkeslag besad alle årstider særlige kvaliteter. Sol og måne var for dem tidens herrer, og de vidste, at mennesket bør vende sig indad om vinteren – at dets sjæl åbner sig særligt for det spirituelle på denne tid af året. Allerede længe før Kristi fødsel blev der i Nordeuropa fejret en lysfest ved vintersolhverv. Dengang kendte kloge mænd og kvinder til betydningen af denne tid på året. Når den ydre natur var i ro, kunne også det menneske, der var i ro, fornemme noget af Jordens hellighed.

Ligesom der i mennesket er en guddommelig kim skjult, har også Jorden et åndeligt strålingsfelt i sit centrum. Dette strålingsfelt er særligt tilgængeligt for det menneske, der åbner sit indre i tiden omkring vintersolhverv.

De mørke nætter, der begynder ved vintersolhverv, kaldte de kloge mænd og kvinder for de tolv hellige nætter. I disse hellige nætter bliver kraftlinjer funderet for det kommende år. De betragtede denne tid som hellig og stræbte efter at tilbringe den i ro og stilhed…”

Køb bogen her

Back To Top