skip to Main Content
Menu
Gå-meditation – Luft Til Krop Og Sjæl!

Gå-meditation – luft til krop og sjæl!

Følgende artikel var i Søndags BT år 2011 – og, mere højaktuel en nogen sinde før.

Som moderne mennesker er vi kommet længere væk fra naturen og dens afbalancerende effekt. På egen krop har jeg mærket, hvorledes vandring i naturen kan fremkalde ro, balance og lykkefølelse. At være tilstede i nu’et

Gå-meditation er en kombination af: forbindelsen mellem vore skridt og vort åndedræt. Kvaliteten af vore skridt. Læring om naturens energier – Moder Jords syv energier – deres helsebringende effekt samt hvorledes vi kan træne i at fokusere på disse.

Gå-meditation er vandring der fremmer den indre ro og balance. En vandring der træner os i at være til stede, lige netop nu og lige netop her! – i tæt kontakt med naturen!

Evnen til at være tilstede har vi alle. Ofte bruger vi dog vore nu’er på at tænke på fortiden og hvorledes fremtiden kan kompensere på fortiden. Vi skal lige have et nyt hus, ny uddannelse…. Vi tror lykken ligger et andet sted, men hvorledes kan vi finde lykken, hvis vi ikke kan finde den i dette øjeblik?

Lige nu! Stands op! Gå uden for! Træk vejret dybt ind. Fyld lungerne helt op med den friske luft. Læg bekymringer og gøremål væk for en stund. Se på den blå himmel, træerne og de grønne blade. Fornem vinden i ansigtet og solens stråler og varme kærtegner din kind.  Mærk dette øjeblik. Føl det dybt. Når vi gør dette, vil vi stille og roligt mærker freden og glæden.

Gå-meditation er at skabe forbindelse mellem vort åndedræt og vore skridt. Vi tæller hvor mange skridt vi tager pr. åndedræt. Derefter følger vi denne rytme – rytmen mellem åndedræt og skridt. Under vandringen er vi fuldt opmærksomme på hvert eneste skridt vi tager, og, fuldt opmærksomme på hver eneste vejrtrækning. Hvert skridt er et skridt i fred!

Som al begyndelse kræver dette indføring i teknik og træning. Også fordi sindet vil stritte imod i starten. Vi kan føle os lidt akavede. Ligesom da vi skulle lære at gå som børn.

Det handler om at slappe af. Dvæle ved vejrtrækningen, dog ikke begynde at kontrollere vejrtrækningen. Tillad lungerne at blive fyldt helt op med den friske luft og helt tømt. Blot registrere hvor mange skridt vi tager, under indånding og under udånding.

Efter et stykke tid mestrer vi denne kunst og sindet kobles stille og roligt fra. Vi slipper kontrollen. Når vi finder samklangen mellem åndedræt og skridt, finder vi ’stedet’ hvor freden hersker.  Vi oplever følelsen af ro – styrker den indre balance og velvære.

Ved yderligere træning skiftes frekvens mellem åndedræt og skridt. En teknik hvormed ild optaget øges. Vi får endnu mere frisk luft ind i  lungerne. Resultat: mere energi samt en styrket sundhedstilstand.

Under vandringen fokuseres ligeledes på kvaliteten af vore skridt. Kvaliteten af vore skridt og den energi vi lægger i disse er ikke ligegyldig.

Hvilke skridt, hvilken energi nærer vi vor krop og sjæl med? Går vi med tunge, slæbende skridt eller måske med hastige, vrede skridt? Vore skridt er på lige fod som den mad vi indtager af største betydning for vort velbefindende, vor trivsel og sundhed. At gå er som at spise. Ved hvert eneste skridt nærer vi vor krop og sjæl. Går vi med bekymring og sorger er det som junkfood for sjælen.

I et større perspektiv, har vore skridt ikke alene betydning for os, men også for vore medmennesker og denne jord. Går vi med stressede skridt, bange for ikke at nå det hele, ja, så nærer vi vort sind med denne stress – og vi udstråler stress. Vi bliver fraværende i vor kontakt med andre – og os selv. Vi bemærket slet ikke den nature vi passerer. De smukke skove, bugtende vandløb og atter andre pragtfulde landskaber. Vi ænser den ikke og værdsætter den ikke.

Gå meditation er også træning i at gå med lethed og glæde.

Da vi var børn gik vi muntre fine skridt. Det er tid igen at få fat i glæden og letheden  livet.

Ved at være bevidst om vore skridt – kan vi gøre en forskel! Går vi med fred og glæde, nærer vi vort sind med fred og glæde. Vi udstråler fred og glæde.

Pludselig giver vi os tilladelse til at være til stede i dette nu. Vi bemærker og værdsætter den natur vi møder på vor vej. Pludselig er vi nærværende – også i vor kontakt med andre.

Som supplement, under vandringen, ’genoptræning’ vi i at gå med et smil på læben. Det igen styrker lykkefølelsen.

Nu er vi parate til at lære om Moder Jords syv forskellige energier. – Og, forståelse for at vi  udgør en helhed med naturen og er en del af denne. Ved opmærksomhed og nærvær finder vi tilbage til rødderne og ’genlærer’ om naturens energier.

Vi lærer hvorledes vi kan vise respekt og taknemmelighed for disse. Hvorledes vi kan anvende naturens helsebringende energier i vor hverdag – også selv om den til tider kan vare travl.

I foråret 2021 kommer to ’nye’ produkter:
Gralsvandring – ’I Moder Jord syv energier’
Gralskursus – ’GÅ – TRO – KÆRIGHED’

Back To Top