skip to Main Content
Menu
’En Tilskyndelse’

’En tilskyndelse’

Måske du har set motivet i billedet før?

Du kender sikkert godt motivet – ’Bebudelsen’. Det er Ærkeenglen Gabriel der bebuder Jomfru Maria at hun skal føde Jesus barnet. Billedet er et foto at en smuk glasmosaik, du finder inden for murene på et Cistercienser Kloster i Sydfrankrig.

Klosteret er beliggende på en lille ø i Middelhavet ud fra den Sydfranske kyst.

Når du træder i land på den lille ø er det som at opleve ’Et glimt af paradisets have’.

Ø’en har gennem årtusinder været hellig, har tiltrukket åndeligt søgende og været et lystårn for Europas åndelige liv og udvikling. En jord der er mættet!

Du vil nyde pinje- og palmetræer, der svajer for den svage vind, der fejer ind over øen. Du vil nyde synet af de sirligt anlagte vinmarker, der vokser i den røde lerjord på en ø, der hovedsageligt består af kalksten. Når du forlader vinmarken – som er beskyttet af et læhegn af cypresser samt forskellige sukkulenter, kaktusser, agaver og aloe – går du ud på den lille sti, der fører hele vejen rundt om øen. Floraen er fredet, og på din vej møder du den klassiske Middelhavsflora og de mere eksotiske arter – alle planter begunstiget af den milde sol, og et behageligt klima.

Gennem tiderne er hellige mænd, blevet ’kaldet’ ved en indre tilskyndelse til at rejse til øen. Når de får ’kaldet’, bryder de op hvor de er, for at rejse til den lille mytiske Ø.

Den første munk der fik ’kaldet’ levede som eremit i pagt med naturen – med de ægyptiske ørkenfædre som forbillede. Hans livsførelse tiltrak munke i det 4. århundrede. De ønskede at gå i hans fodspor, og i år 410 blev der grundlagt et kloster.

Klosteret blev et arnested for visdom og indsigt, et ’lystårn’, som tiltrak åndeligt søgende. Hellige munke fra det ganske Europa søgte til klosteret for at studere og følge: Et liv levet i enkelhed og i dyb kontakt med skaberværket. Deriblandt var Sankt Patrick, som kom til klosteret for at ’opløftes’ og beriges til sin mission og livsgerning: At være Irlands skytshelgen.

Er du blevet nysgerrig for at høre historien om den lille mytiske ø? Så er du hjertelig velkommen til at være med i Klub – ”At rejse er at leve”.

Klub – ”At rejse er at leve”

Læs mere

Har du lyst at rejse med til øen? En rejse der byder på ydre såvel som indre vandring.

Læs mere og book Munkeøen

Back To Top