skip to Main Content
Menu
”Labyrinten”, Katedralen I Chartres, Frankrig, Den 10-14 Oktober 2023

”Labyrinten”, Katedralen i Chartres, Frankrig, den 10-14 oktober 2023

Måske føler du dig kaldet til at gå i Labyrinten i Katedralen i Chartres? Så er har du en unik mulighed for at deltage i et intenst spirituelt kursus i Chartres, hvor du kommer til at gå i Katedralen uden for åbningstid. At vandre i labyrinten tilskrives at kunne transformere og påvirke en personlig, sjælelig udvikling. Helt eksklusivt er vores gruppe, alene, i den store katedral og vandrer vi i labyrinten….

Læs hele programmet her og sikrer dig en plads.

Følgende er et uddrag fra bogen ”Vand til vin” Labyrinten er et ældgammelt, universelt motiv. At vandre i labyrinten er en tradition, der måske går helt tilbage til Kong Salomon og de magiske traditioner, der udspringer af den ægyptiske kultur.

Labyrinten er blevet tolket som livets begyndelse, urmoderen, transformationen og den menneskelige udvikling. Ofte er labyrinten blevet sammenlignet med sneglehusets arkitektur, edderkoppens spind, menneskets hjerte-karsystem og vandets og vindens utallige hvirvler.

I de kristne kirker blev labyrintvandring i kirkens gulv introduceret som et mikrokosmisk symbol for kosmos selv. Og som korsets fire arme udspringer af et centrum, fører en labyrintvandring også uundgåeligt til labyrintens centrum. I centrum, universets selv. Derfor, når man i middelalderen foretog en vandring i labyrinten, tolkede man det som Vejen til det guddommelige Jerusalem – vejen til Paradiset. Verdenskort var i middelalderen udført med Jerusalem i midten af kortet, altså centrum.

At vandre i labyrinten i Chartres sidestilles med at gå pilgrimsvandring til Jerusalem. Pilgrimsvandringen er en fysisk handling med et spirituelt formål, der symboliserer sjælens rejse til det guddommelige Jerusalem. Det samme er vandringen i labyrinten i Chartres. En vandring mod det guddommelige, hvor det handler om at være villig til at give og modtage. Den dag i dag drager vi til Chartres for at vandre barfodet i labyrinten. Det er et af højdepunkterne på dette magiske sted.

Når du har gået de 250 meter barfodet rundt i labyrinten, hvor du ej kan fare vild, træder du ind til labyrintens fascinerende blomst med de seks kronblade og blomsten i midten. Formet som i alt syv cirkler. At vandre i labyrinten tilskrives at kunne transformere, påvirke en personlig, sjælelig udvikling. Væren i labyrintens blomst er så absolut kronen på værket og tilskrives en mangfoldig række af ritualer og traditioner. Den ene fortæller, at skabelsesprocessen er symboliseret i blomsten: Jorden blev jo skabt på seks dage, svarende til de seks kronblade. Og centrum er den syvende dag – hviledagen. En anden tradition inspirerer til at reflektere og bede Fader Vor. Et tredje ritual fortæller, at kronbladene svarer til de syv chakraer, de syv energicentre og strømme, der er inkorporeret i den menneskelige krop, og som siges at skulle være i balance, for at vi kan leve et harmonisk liv. Andre ritualer henleder til at synge i midten af labyrinten – i blomsten. Ligesom mange igen holder et lys i hånden eller beder, medens de går rundt i labyrinten.

Hør eller læs hele beskrivelsen af Labyrinten i ”Vand til vin”

Kan du mærke nu, at du bare må være med på dette Gralskursus

Back To Top